7 plekken om white noise te gebruiken
15 december 2020 
6 min. leestijd

7 plekken om white noise te gebruiken

Waar gebruik jij white noise? Er zijn zo veel gebruiksmogelijkheden voor white noise naast de slaapkamer. In deze blog lees je onze favoriete plekken om jouw apparaatje in te zetten. Ben je benieuwd naar nóg meer gebruiksmogelijkheden? Deel jouw favoriete ontspan plekje in de reacties.

Met je kindje op vakantie

WNB1

Met de kleine voor het eerst op vakantie is altijd spannend. Lang in de auto of in het vliegtuig is bepaald geen pretje. Eenmaal op de camping of in het hotel aangekomen kan het zijn dat je kindje erg veel moeite heeft om in slaap te komen. Een nieuwe omgeving is vaak nieuw en spannend dus het kan voor je kleine helpen om iets bekends van thuis naast bed te hebben staan.  Gebruik jouw white noise machine om je kleine óók op vakantie heerlijk te laten dromen.

Lees ook; Alles over slapen op vakantie.

Voor concentratie op je werk

Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders tijdens zijn of haar werkdag te veel informatie binnen krijgt om het allemaal te verwerken. Dat blijkt uit de Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden van het CBS (2018).  

Witte ruis heeft een positieve impact op je concentratie. Gebruik jouw white noise op werk en je zult zien dat je focus toe zal nemen terwijl je bezig bent. Dat komt omdat het veel afleidende prikkels in je omgeving voor je blokkeert.

Natuurlijk is witte ruis ook een perfecte oplossing wanneer je net als wij nu vanuit thuis aan het werken bent.

Gebruik white noise voor onderweg

Door het praktische design van onze apparaatjes, neem jij je jouw Numsy  natuurlijk makkelijk overal mee naartoe. Maar je kunt ook onderweg gewoon luisteren naar je nieuwe favoriete reismaatje.

Val ontspannen in slaap in het vliegtuig en laat je vliegangst volledig los. Maak je geen zorgen meer over vertraging (een half uurtje extra ontspannen doet niemand kwaad), of droom lekker weg als bijrijder in de auto terwijl je van het voorbijgaande landschap geniet. 

Naar het strand of het park

Openbare plekken zoals het strand of het park zijn perfecte plekken om helemaal tot rust te komen. Lekker genieten van de natuur en buitenlucht is erg goed voor je hersenen. Lukt het je soms op deze plekken niet om volledig tot rust te komen? Of wil je even alle geluiden en verstoringen buiten sluiten? Neem je witte ruis apparaat eens mee en je zult zien dat je nóg meer ontspannen thuis zult komen.

ZeeIn de woonkamer

Je hoeft natuurlijk niet altijd de rumoerige buitenwereld in te treden om te genieten van je witte ruis machine. Zet hem thuis in de tuin of woonkamer aan om even een rustig momentje voor jezelf te nemen. Werk je vanuit thuis? Neem eens een kwartiertje pauze met je witte ruis machine en een kopje thee. Je zult merken dat je je daarna weer met volle overgave op je werk of het huishouden kunt storten.

Tijdens jouw yoga-sessie

Yoga wordt steeds populairder in Nederland. Niet zo gek ook. In een hectisch leven waarin je voor je kinderen moet zorgen, je carrière moet denken, koken en het huis schoon houden heb je wel behoefte aan wat rust.

Rust Yoga

Bij yoga draait alles om balans en het beheersen van geest en lichaam. Lukt het jou soms niet om geconcentreerd met je oefeningen bezig te blijven? Maak eens gebruik van jouw witte ruis machine en til jouw yoga techniek naar een hoger niveau.

Probeer deze oefeningen eens voordat je naar bed gaat. Ze zijn speciaal bedoeld om je beter te laten slapen:

 

White noise in het bejaardentehuis

Een dementerende partner of ouder verliezen aan dementie is erg pijnlijk. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om iemand met dementie te helpen. Zo zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de hersenen van je naaste op een positieve manier te Stimuleren.

White noise helpt om de hersenen op een positieve manier te stimuleren. Daarnaast helpt white noise bij het kalmeren van ouderen waardoor ze langer rustig blijven. Momenteel wordt er al in veel verzorgingshuizen gebruik gemaakt van muziektherapie. Het gebruik van witte ruis sluit hier mooi bij aan.

Lees hier waarom white noise het perfecte hulpmiddel is voor ouderen!

Weet jij nog meer plekken om gebruik te maken van jouw Numsy? We zijn erg benieuwd naar hoe jullie het beste van jullie rust genieten. Laat het ons weten in de reacties!

Over de schrijver
.
Reactie plaatsen