Hoe hard mag je white noise afspelen voor je baby?
12 mei 2023 
in Baby
2 min. leestijd

Hoe hard mag je white noise afspelen voor je baby?

White noise is een handig hulpmiddel om je baby sneller in slaap te laten vallen. Maar hoe hard mag je white noise afspelen voor je baby? In deze blog lees je het antwoord en vertellen we waarom je goed op het geluidsniveau van je white noise machine moet letten.

Hoe hard mag je white noise afspelen?

Je kunt white noise het beste afspelen ergens tussen de 50 en 60 decibel. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de afstand waarop je jouw white noise apparaatje ten opzichte van je kindje, of jezelf zet. Wij raden aan om je Numsy white noise machine bij 60 decibel op 1 meter van het kinderbedje te zetten.

Waarom moet je op het geluidsniveau van white noise letten?

White noise werkt het best wanneer je het continu afspeelt. Je kunt je voorstellen dat het geluid daarom niet te hard moet staan. Dit kan zorgen voor gehoorbeschadiging. Daarnaast kan het enorm vervelend zijn voor andere mensen in je directe omgeving.

Het té hard afspelen van white noise kan daarnaast zorgen voor verhoogde stressniveaus. Dit kan ervoor zorgen dat je baby juist minder goed in slaap valt, precies wat je niet wilt hebben dus!

Waar moet je nog meer op letten bij het afspelen van white noise

Wanneer je white noise afspeelt moet je niet alleen letten op het volume. Het is ook belangrijk dat je de volgende punten in acht neemt:

Kwalitatief geluid

Zorg ervoor dat het white noise-geluid dat je gebruikt van goede kwaliteit is. Een lage kwaliteit of ruisig geluid kan irritatie veroorzaken en kan minder effectief zijn in het maskeren van omgevingsgeluiden.

Geen ‘loop’

Veel white noise generators of ‘10-hour white noise’ video’s bestaan uit een loop. Dat wil zeggen dat ze white noise voor een uur afspelen en vervolgens het geluidsbestand ‘herhalen’. Dat lijkt op het eerste oog geen probleem, maar dat is het wel. Je brein kan onbewust patronen herkennen, ook wanneer je slaapt.

Wanneer je een white noise ‘loop’ afspeelt gaan je hersenen zich focussen op deze loop, waardoor je uiteindelijk wakker wordt richting het einde van de ‘loop’.

Afstand

Plaats de white noise-apparatuur op een veilige afstand van je oren om overmatige blootstelling aan geluid te voorkomen. We raden je aan om jouw Numsy white noise machine op een afstand van minstens één meter van je oren te plaatsen wanneer je geluid afspeelt op 60 decibel.

Slaapgids met tips voor white noise

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van white noise en wil je er meer over weten? Lees dan onze gratis slaapgids voor alle informatie over het gebruik van dit witte ruis.

Slaapgids White Noise
Gratis slaapgids voor startende dromer(tjes)! ⭐
  • Direct GRATIS te downloaden!
  • Start voor een goede basis van slaap
  • Uitleg white noise met extra slaaptips voor baby's en ouders
  • Voordelen white noise (witte ruis) + Stappenplan!
  • Slaapschema Voorbeeld

White noise van Numsy

Wist je dat Numsy dé specialist is op het gebied van white noise? Iedere nacht genieten duizenden kinderen en volwassenen van een betere nachtrust dankzij onze innovatieve apparaatjes. Heb jij ook last van gebroken nachten? Of lukt het jouw kindje ook maar niet om in slaap te komen? Misschien is white noise wel dé oplossing voor jou… Probeer het gratis, je mag jouw Numsy altijd binnen 30 dagen na aankoop retourneren.

Bekijk onze innovatieve apparaatjes!

Numsy white noise machines

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen