De Leukste Moederdag Ideeën - 2021 (corona-proof!)
03 mei 2021 
9 min. leestijd

De Leukste Moederdag Ideeën - 2021 (corona-proof!)

9 mei is het weer zo ver! De dag dat je als moeder lekker verwend wordt door je kids! Dagen van tevoren zijn de basisschoolkinderen al in de ban van moederdag. De kids zijn hele middagen aan het knutselen en rijmen op school. De oudere kinderen zijn vaak bezig met het verzinnen van een leuk uitje, het halen van een mooi bloemetje, het maken van een mooi fotoalbum of tal van andere leuke activiteiten of cadeaus. 

Ben jij nog op zoek naar leuke ideeën voor moederdag? In deze blog geven we je de beste (corona-proof) moederdagtips!

Moederdag 

Moederdag is een feestdag ter ere van alle lieve moeders. De dag waarop onze moeders even in het zonnetje worden gezet. Het moederschap is namelijk vaak een ondergewaardeerd beroep. Dag in dag uit ploeteren, slapeloze nachten en eigenlijk jezelf voor een aantal jaar nagenoeg wegcijferen voor je kinderen. Al doen alle moeders dit met liefde, dan is het nog wel fijn om hiervoor uitgebreid bedankt te worden.

Moederdag, toen en moederdag nu

Moederdag werd eind 19e eeuw geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Julia Ward Howe, een Amerikaanse rechter uit Philadelphia, startte in 1870 een publiciteitscampagne voor moederdag. Het grote succes kwam echter veel later, toen Anne Marie Jarvis begon met het promoten van Moederdag uit waardering voor haar eigen moeder. Deze campagne was in 1907 en een jaar later, in 1908, organiseerde zij de allereerste moederdag. In 1914 besloot president Woodrow Wilson Moederdag te benoemen tot nationale feestdag, en iedere tweede zondag van mei gevierd zou worden. 

Anne Marie Jarvis baalde enorm van de commerciële invalshoek die moederdag had gekregen. Ze vond het verschrikkelijk dat bloemisten en kaart fabrikanten de dag zo uitmolken. Haar idee was juist het verwennen van de moeder via lieve en persoonlijkere wijzen. Zoals je moeder ontzeggen van alle huishoudelijke taken die dag of bijvoorbeeld haar lievelingsgerecht voor haar koken. 

Moederdag tegenwoordig is nagenoeg hetzelfde als toen. Alhoewel het voor velen nog steeds een commerciële dag is, blijft het een festiviteit waar iedereen naar uitkijkt. Naast moeders kijken ook, jongere kinderen ernaar uit hun moeders lekker te verwennen. Ze willen graag hun moeder verrassen met een ontbijtje op bed, een opgeruimde woonkamer waar al is gedweild en gestofzuigt of een zelfgeschreven gedichtje. Dat zijn toch dingen waar iedereen blij van wordt! 

Leukste moederdag ideeën 2021!

Covid-19 heeft al veel leuke dingen van ons afgepakt. Vakanties die niet doorgingen, gecancelde festivals, een kerst zonder de fam, al met al balen! Dit heeft helaas ook consequenties voor moederdag… Geen glaasje met moeders op het terras, niet uit eten bij haar favoriete restaurant op de hoek en ook geen filmpje kijken in de bios. Maar wees niet getreurd, zijn nog zat leuke dingen die je wel kan doen!

Moeder draagt haar kindje terwijl ze een white noise machine vast heeft.

Leukste moederdag ideeën voor kinderen 2021

Al dagen voor voor moederdag gaan de basisschool kinderen al met veel plezier naar school. De knutselmiddagen op de vrijdag zijn het hoogtepunt van de week. Rijmen, knutselen, de mooiste creaties van papier mache maken, en daarnaast lekker grappen en grollen met klasgenoten. Gelukkig kunnen de basisschool kinderen weer naar school om daar wat leuks te maken, maar vaak willen ze nog wat extra’s met hun vader doen. Vaders opgelet, dit zijn de leukste dingen die je samen met je kind kan doen voor moederdag. 

Mommy’s happy socks

Super simpel, super mooi en super creatief. Wat heb je nodig? Het enige dat je nodig hebt is een wit paar sokken, textielstiften en de nodige creativiteit! Op de sokken kan je een mooie tekening maken, een lief tekstje of gewoon allemaal hartjes! Het mooie aan dit idee is: het is voor jong en oud. Je kind van 3 kan lekker kleuren, terwijl papa een mooi rijmpje op de sok schrijft. Top idee als je het mij vraagt.

Mama’s lantaarntje

Weer een heel simpel idee, maar leuk om te maken en wederom voor alle leeftijden mogelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een oud glazen potje (bijvoorbeeld een oude pot pindakaas), verf en een stuk touw. Hierbij kan je hetzelfde doen als bij de sokken: een mooie tekening, rijmpje/tekstje of weer heel veel hartjes. Het is tenslotte moederdag!

Tot de maan en terug!

Een lader gemaakt met ijsstokjes, een kind klimt op deze stokjes naar de maan

Ik hou van je tot de maan en terug, de allerbekendste zin uit het kinderboek: Raad eens, hoeveel ik van je houd. Ik denk dat menig

 kinderen denken aan hun moeder, en menig moeders denken aan hun kind bij het horen van deze mooie zin. Is dit bij jou en je moeder van toepassing, dan is dit het cadeau voor jou!

Wat heb je nodig? Een groot vel papier, wat verf en een aantal ijsstokjes. Het doel is om uiteindelijk een kunstwerk te creëren van een jongetje, klimmend op de ijsstokjes ladder, op weg naar de maan.                                                                                           

Dit zijn volgens ons de beste moederdag tips voor de jongste kinderen. Dit zijn dingen die heel leuk zijn om te maken, en ook niet te lastig zijn waardoor vaders hun innerlijke Picasso niet naar boven hoeven te laten komen. 

Voor het oudere kind

Ben je helaas je knutsel tijdperk voorbij? Is dat omdat je er na 20 jaar achter bent gekomen dat je toch niet heel goed bent in het schilderen van een hartje, of het maken van een papieren bloemetje? Of ben je nu op een leeftijd dat je meer waarde hecht aan andere cadeaus, zoals een tripje of lekker samen uit eten gaan? Dat is ook  helemaal prima! Alleen kan dat momenteel helaas niet… Dus bij deze even een aantal leuke ‘Corona Proof’-moederdag tips voor jouw lieve moeder!

Dagje niks

Geef je moeder een dagje niks! Begin vanaf het begin, geef haar een lekker ontbijtje op bed. Wanneer jij ‘s ochtends aankomt met een bakje kwark met vers fruit, het krantje van vanochtend en een kop koffie waar de damp nog vanaf komt kan haar dag al niet meer stuk. Zet dit de hele dag voort, verzorg bijvoorbeeld ook een lekkere lunch met eventueel haar favorietje beleg of broodje (denk bij beleg aan zalm en broodje bijvoorbeeld een croissant). 

In de avond ga je lekker door. Wanneer je moeder je haar favoriete gerecht ziet voorbereiden, nadat jij net het hele huis hebt gestofzuigt en het laatste wasje in de wasmachine gooit, zal ze dolgelukkig worden. Sluit de dag af met een spelletje of een filmpje, zolang het maar lekker samen is. Dit kan je alleen doen, of samen met je broer(s), zus(sen) of je vader. 

Gepersonaliseerd kaartje 

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de Bruna of Hema om te zoeken naar een mooi kaartje voor je moeder. Er bestaan tegenwoordig tal van websites waar je je hele eigen kaart kan ontwerpen, met tekst en al. Ga op zoek naar een leuke foto van jou en je moeder, misschien wel eentje van vroeger, en zet deze op de voorkant. En aan de binnenkant zet je een leuk tekstje of rijmpje. Deze kan je laten bezorgen met eventueel een bloemetje erbij, of zelf afleveren natuurlijk!

Wandelen en picknicken

Wandelen is voor velen een heuse hobby geworden de afgelopen tijd. Mensen trekken massaal naar de mooiste wandelroutes als het zonnetje ook maar een klein beetje schijnt, want ja wat moet je anders? Mocht het lekker weer zijn, is dit mega leuk om samen met jou moeder te doen. 

Ga samen met haar naar een mooi afgelegen plekje, of met het hele gezin. Lekker afgelegen van de drukke buitenwereld leg je een zacht kleedje neer en ga je gezellig picknicken. Misschien een glaasje wijn, wat nootjes of andere borrelhapjes en neem eventueel een leuk spel mee. Een quiz bedenken over haar of jullie als gezin is ook erg leuk om te doen! Misschien een quiz over haar of over het gezin. 

Gun moeders wat rust!

Een moeder zit met haar dochter op een kleedje buiten. Het kindje heeft een Numsy white niose machine vast

Ben jij op zoek naar het perfecte cadeau voor alle kersverse moeders en moeders to be? Als je zelf het ouderschaps-ritje al eens hebt meegemaakt weet je vast dat rust iets is waar elke moeder op den duur blij van wordt. Met Numsy white noise help jij je moeder haar zuurverdiende rust beter te pakken, door hun kroost beter te laten slapen! Benieuwd hoe dat werkt? Lees alles over de werking van white noise!

Join Numsy+

Wil jij lid worden van een community vol supermommy's en -daddy's? Join Numsy+ en stel al jouw vragen over slaap aan onze slaapcoaches, volg live Q&A sessies en volg talloze online modules.

Over de schrijver
.
Reactie plaatsen