Wat is white noise of witte ruis voor baby’s? Zo werkt het! [2022]
12 maart 2021 
in Baby
17 min. leestijd

Wat is white noise of witte ruis voor baby’s? Zo werkt het! [2022]

Je baby dommelt lekker weg bij constant geluid, maar hoe krijg je dit voor elkaar zonder steeds in de weer te zijn met je föhn, telefoon of stofzuiger? White noise, oftewel witte ruis! Het is jouw redder in nood en creëert consistent geluid zonder dat jij moeite hoeft te doen.

Wat is white noise of witte ruis?

White noise is een rustgevend geluid dat op volle frequentie wordt afgespeeld en jou én je kleintje helpt bij het slapen. Wat houdt zo’n volle frequentie precies in? Het is eigenlijk heel simpel. Net als licht bestaat geluid uit verschillende soorten golven; elke kleur heeft een eigen golflengte en bij geluid werkt dit precies hetzelfde. Waar wit licht wordt gevormd uit alle zichtbare kleuren binnen het spectrum, is witte ruis de toon waar alle ‘geluids tinten’ samenkomen. 

Deze mix van frequenties klinkt misschien chaotisch, maar is juist heel stabiel en monotoon. Doordat white noise constant wordt afgespeeld focussen de hersenen zich volledig op de witte ruis en ben je minder alert voor omgevingsgeluiden. Al die verschillende tonen creëren dus juist rust, en laat dat nou precies zijn wat je kleintje nodig heeft. Bekijk hier de uitleg over white noise van slaapcoach Josanne:


Hoe werkt white noise?

Nu we weten wat white noise of witte ruis is kunnen we verder de diepte in, want waarom werkt die ruis nou zo rustgevend? 

Het heeft alles te maken met een oeroud instinct dat in ieder van ons aanwezig is. 

Vraag je je soms af waarom je juist ’s nachts wakker wordt van verkeersgeluiden of een slapende partner, terwijl je daar overdag eigenlijk nooit last van hebt? Voor ons is het vervelend, maar onze voorouders konden zichzelf zo beschermen. 

Duizenden jaren geleden was een goed gehoor een must om te kunnen overleven en dit betekende ook dat je alert moest blijven tijdens het slapen. Met wilde natuur en gevaarlijke roofdieren om ons heen was gevaar ’s nachts in overvloed aanwezig en wilde je natuurlijk snel wakker worden wanneer je tot actie moest komen. Gelukkig hoeven wij ons hier tegenwoordig geen zorgen meer over te maken, maar dat oerinstinct heeft ons helaas nog niet verlaten.  

Zodra we in slaap vallen worden de hersenen, net als vroeger, extra alert voor geluid van buitenaf en daarom schrik je sneller wakker. En nee, dit geldt niet alleen voor ons volwassenen. Ook baby’s worden geboren met deze intuïtie en schrikken van plotselinge geluiden wakker. 

Wanneer jij je kleintje eindelijk in slaap hebt gekregen is zo’n oerinstinct natuurlijk hartstikke onhandig. Doe je de deur iets te hard dicht, dan is de kleine dreumes alweer wakker. Hoe fijn zou het zijn als die geluiden minder goed te horen zijn? Met een white noise machine kun jij het voor elkaar krijgen. 



White Noise Machine

Waarom helpt white noise?

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is voor de ontwikkeling van jouw kleine dreumes, maar soms wil het slapen gewoon écht niet lukken. Een white noise machine is de uitkomst voor nachtbrakers, onrustige baby’s of vermoeide papa’s en mama’s en helpt je kleintje sneller in slaap te vallen. 

Maar witte ruis kan nog veel meer dan dat alleen en helpt het slaapritme van je kindje op verschillende manieren. Sneller indommelen is natuurlijk al heel fijn, maar een white noise machine bevordert onder andere ook het nachtritme en de slaapkwaliteit. 

Waarom jij met white noise aan de slag moet? Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje!

White noise bootst omgevingsgeluiden van de baarmoeder na en kalmeert je kleintje

Misschien vraag je je af waarom white noise zo kalmerend werkt, want hoe zorgt meer geluid nou juist voor meer rust? Opnieuw ligt het antwoord in onze natuur; je baby is er namelijk aan gewend! De baby heeft zich negen maanden lang heerlijk in mama’s baarmoeder mogen nestelen en het is daar een stuk minder rustig dan je zou denken. 

Bekijk ook eens onze slaapgids over white noise. Je kunt hem zelfs gratis downloaden!

Numsy Ebook White Noise met Slaaptips

Het lichaam wordt gerund door talloze processen en systemen die stuk voor stuk gepaard gaan met constante geluiden. Denk maar aan het ritme van je hart, de bloedstroom, jouw hardwerkende organen of het in-en uitademen. Samen vormden ze een orkest van geluid om je baby heen. 

Witte ruis is vergelijkbaar met dit suizende geluid binnen de baarmoeder en voelt voor je kindje dus juist ontzettend vertrouwd aan. Een white noise machine creëert dat veilige gevoel van mama’s buik in de babykamer zodat je kindje tot volledig tot rust kan komen en sneller in slaap valt. 

Je baby slaapt beter door 

Maar deze fijne herinnering is zeker niet het enige wat helpt, want witte ruis zorgt er ook voor dat geluid van buitenaf wordt geabsorbeerd. Een white noise machine in de babykamer maskeert omgevingsgeluiden en verzacht plotselinge prikkels waardoor de hersentjes tijdens het slapen ‘inactief’ blijven. 

Waar een baby normaal gesproken om de 20 tot 45 minuten wakker schrikt door opwindingen, ook wel arousals genoemd, zal je kleintje nu van geluiden tijdens het slapen geen last meer hebben. 

Dit is natuurlijk hartstikke goed voor het slaapritme, maar geeft jou ook wat meer ruimte voor me-time zonder op je tenen door het huis te moeten sluipen. White noise is dus niet alleen een uitkomst voor de kleintjes, maar ook voor jou als drukke ouder. 

Bekijk ook; 13 tips om je baby beter door te laten slapen!

Slaapfases worden gekoppeld 

Wanneer je kindje 6 weken oud is begint de slaapcyclus zich langzaam te ontwikkelen. In deze cyclus van ongeveer 45 minuten (hazenslaapjes) doorloopt een baby 3 slaapfasen: een lichte slaap, een diepe slaap en een droomslaap. Deze slaapfasen worden continu herhaalt en hebben grote invloed op de kwaliteit van slaap. 

Aan het begin zal deze cyclus nog erg onregelmatig zijn. De slaapfases verlopen moeizaam en kunnen niet vloeiend achter elkaar worden doorlopen waardoor je kindje tussendoor vaak wakker zal worden. Naarmate je baby ouder wordt zal de cyclus steeds meer gaan lijken op het slaapritme van volwassenen. De lichte slaap neemt af en de diepe slaap toe en zal de cyclus steeds consistent worden.

Het rustgevende achtergrondgeluid van een white noise machine kan hier een positief effect op de slaapcyclus hebben door precies die moeizame overgangen te stimuleren. De slaapfases worden zo beter gekoppeld, volgen elkaar naadloos op en houden je kindje in een heerlijk diepe slaap.

Het mooiste van alles? Dit effect is niet tijdelijk! De white noise machine versterkt het natuurlijke slaapritme waardoor je baby uiteindelijk ook beter zal slapen zonder ruis.  

Bestel vandaag jouw white noise machine en ontvang onze slaapgids gratis!


Witte ruis creëert een positieve slaapassociatie en een kalm bed ritueel

Waarschijnlijk heb jij zelf, bewust of onbewust, al jaren een slaapritueel. Iedere avond voor je naar bed gaat doe je een aantal specifieke dingen die je elke dag weer uitvoert op dezelfde manier. Je neemt bijvoorbeeld een warme douche, poetst je tanden, leest een goed boek of zet je favoriete playlist aan. Wat jouw ritueel dan ook is, wanneer je het niet uitvoert kun je waarschijnlijk veel minder goed slapen. 

Maar voor baby’s is een vast slaapritueel misschien nog wel belangrijker, want hun slaapritme is in constante ontwikkeling. Kleintjes voelen hierdoor minder goed aan wanneer het tijd is om te gaan slapen en worden soms wakker op de meeste vreemde tijden.

Door een herkenbaar bedritueel te vormen geef je je kindje meer houvast en rust, worden verschillende dagdelen beter herkenbaar en creëer je een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid. Net als dat speeltjes een seintje geven dat het tijd is om actief te zijn en een flesje signaleert dat het tijd is om te eten, kan een omgeving of geluid onderdeel van de bedtijd worden. 

Door white noise consistent bij elk slaapje te gebruiken zal je baby het geluid gaan herkennen en weet hij of zij direct dat het tijd is om te gaan slapen. Hoe meer je white noise gebruikt bij het slapen, hoe meer de hersenen het met rust associëren. Hou je dit lang genoeg vol en staat de white noise machine altijd op een specifieke plek, dan zou het zelfs kunnen dat je kleintje al in slaap valt wanneer je hem of haar naar bed brengt!

Je baby slaapt beter onderweg

Een witte ruis machine is een ware musthave in de babykamer, maar wist je dat white noise ook onderweg heel handig kan zijn? Dit slimme apparaat kun je vrijwel overal gebruiken en helpt je baby in slaap te vallen zonder het eigen bedje van thuis. 

onderweg met witte ruis

Ga je op vakantie met jouw kleine dreumes, dan weet je vast en zeker hoe spannend zo’n onderneming kan zijn. Zo’n lange vliegreis, nieuwe omgeving of extra prikkels hebben vaak veel effect op je kindje en kunnen nare gevolgen hebben voor het slaapritme. Een white noise machine van thuis kan hier enorm helpen bij het creëren van een vertrouwd en veilig gevoel zodat je kleintje ook op vakantie heerlijk zal dromen. 

Lees in deze blog onze beste tips om beter te slapen op vakantie! 

Maar ook wanneer je samen een dagje uit wilt of op bezoek gaat bij wat vrienden kan een van onze praktische white noise machines enorm bij het kalmeren van je kindje helpen. Geniet van de natuur, waai lekker uit op het strand of klets een eind weg zonder je zorgen te maken of je baby het volgende dutje wel red. Zet simpelweg jouw witte ruis apparaat aan en maak er een zorgeloze dag van!

Een betere nachtrust voor jou én je kleintje? We hebben een community opgezet speciaal voor ouders die alles over de slaap van hun kleine willen weten. Klik hier om meer te leren.


White noise of natuurlijke geluiden?

Misschien is het je al opgevallen dat veel white noise machines ook natuurgeluiden afspelen of hoor je vanuit je omgeving dat deze geluiden je baby’s nachtrust kunnen stimuleren. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee vormen van geluid, en belangrijker nog, welke methode werkt het best? 

Het antwoord is verrassend simpel; ondanks hun verschillen hebben ze beide een positief effect!

Natuurgeluiden zijn ontzettend fijn om bij weg te dromen en nemen je vaak mee in gedachten naar mooie plaatsen en herinneringen. Zo kun je jezelf echt even afleiden van stress, drukte en hersenspinsels en laat je lichaam en geest volledig kalmeren. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat je hierdoor sneller in slaap kunt vallen en soms zelfs langer door zal slapen. Natuurgeluiden zijn overigens ook een vorm van pink noise. Wat dat precies inhoudt? Hier  lees je er alles over. 

Rust is dus in beide vormen van geluid aanwezig, maar white noise heeft nóg meer voordelen. Zoals je eerder hebt gelezen zorgt white noise niet alleen voor ontspanning, maar maskeert het ook eventuele omgevingsgeluiden. Ruis doet dit effectiever dan zachte geluiden, dus zul je minder snel wakker schrikken bij een white noise machine. 

Daarnaast werken natuurgeluiden bij baby’s soms minder goed. Niet omdat kletsende walvissen, fladderende vogeltjes of klotsende golven minder ontspannend zijn, maar omdat ze het beste werken wanneer er al associaties in de hersenen aanwezig zijn. Een volwassen persoon heeft een leven aan mooie herinneringen die gekoppeld kunnen worden aan deze kalmerende klanken, en laat dat nou juist het geheim zijn van natuurklanken. 

Is de een dus beter dan de ander? Eigenlijk niet; het effect hangt vooral af van hoe je het wilt gebruiken. Wil je als drukke mama of papa je gedachten even verzetten? Dan zijn natuurgeluiden de perfecte oplossing. Maar wil je het slaapritme van je baby stimuleren? Misschien kun je dan beter voor white noise kiezen. 

Tot slot zijn witte ruis en natuurgeluiden allebei erg krachtig, dus waarom zou je ze niet met elkaar combineren? Zo hoef je niet te kiezen, zet je de juiste tactiek op het juiste moment in en geniet je van ‘the best of both worlds’.

Neem een kijkje in de Droomshop voor white noise machines met natuurgeluiden!

Is white noise (of witte ruis) schadelijk?

Misschien vragen ouders om je heen zich af of white noise wel echt veilig is of twijfel je soms zelf of al dat ‘geluid’ om je kleintje niet schadelijk kan zijn. Gelukkig zijn die zorgen nergens voor nodig! Witte ruis is door wetenschappelijk onderzoek als 100% veilig aangetoond. 

Het gebruikelijke volume van 50 tot 60 decibel is te vergelijk met het geluid van een douche die aan staat. Het maakt dus echt geen kans om het gehoor te beschadigen. Bovendien is witte ruis niet alleen goedgekeurd, maar ook een veel geprezen slaapmethode onder professionals. 

Met het onderstaande Numsy stappenplan zorg je ervoor dat je white noise zo goed mogelijk inzet en haal jij het meeste uit jouw white noise machine. Zo geniet je enkel en alleen van positieve effecten en zal je kindje veilig en wel van een diepe nachtrust kunnen genieten.

Hoe gebruik je white noise of witte ruis? 

Simpel 5-stappenplan! 

Nu je alles weet over witte ruis is het tijd om jouw kennis toe te passen in de praktijk!

Weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen of zoek je naar wat meer duidelijkheid? Met ons simpele 5-stappenplan weet jij straks precies hoe je jouw witte ruis machine kunt gebruiken. 

Stap 1: de introductie

Bij de een werkt de magie van white noise direct en bij de ander is het eerst nog even wennen. 

Misschien valt jouw baby wel meteen in slaap, of duurt het juist een paar dagen voordat je kindje echt door het geluid wordt gekalmeerd. Alle kindjes reageren anders op de introductie van een white noise apparaat. Dus maak je geen zorgen, dit is heel normaal. 

Is je kindje erg nieuwsgierig van aard en trekt het apparaat iets te veel aandacht? Misschien wil je baby dan wel fysiek kennis maken. Creëer wat ruimte waarin de machine kan worden vastgehouden, onderzocht en bekeken en de kans is groot dat je kleintje na al dat enthousiasme heerlijk indommelt zonder afleiding.  

Om de introductie zo soepel mogelijk te laten verlopen is het goed om direct aan de slag te gaan met het apparaat. Wacht dus niet af tot het ‘juiste moment’ maar begin gewoon met afspelen! De wetenschappelijk bewezen effecten van white noise zullen zich vroeg of laat écht laten zien, dus blijf positief en gooi die handdoek niet in de ring. 

Stap 2: kies jouw witte ruis

Hoewel witte ruis alleen al wonderen doet, zijn er ook nog 2 andere typen ruis die je kunt onderzoeken; pink noise en brown noise. Beide gaan gepaard met specifieke voordelen die veel kunnen betekenen voor jou en je kindje. 

Het kiezen van de juiste vorm van witte ruis is nogal persoonlijk, en al die verschillende soorten maken het niet makkelijker. Kies je voor een simpel apparaat met één soort ruis, of ga je voor een machine die het allemaal heeft? Je komt er snel genoeg achter door het simpelweg te testen. 

Check je opties, ontdek samen jullie favoriete geluid en help je kindje op weg naar dromenland!

Wil je meer weten over de verschillende ruis varianten? Je vindt alle informatie in deze blog!

Stap 3: Hoe hard mag white noise? Volume & plaatsing

Het geluid is geïntroduceerd en de juiste kleur ruis is gevonden. Hoogste tijd om eindelijk jouw white noise machine te plaatsen. Maar waar kun je dit apparaat nou het beste neerzetten en hoe hard moet het geluid klinken? Het hangt allemaal af van de levensfase waarin je baby zich bevindt.

Bij pasgeborenen raden wij een afstand aan van ongeveer één meter. Zorg bij iets oudere kindjes altijd voor dat ze niet bij het apparaat kunnen. Jonge baby’s gaan ’s nachts natuurlijk nog niet in hun eentje op ontdekkingstocht! Maar voor je het weet is jouw kleintje groot en wordt de white noise machine wel erg aantrekkelijk als speelgoed.

Ook het geluid hangt af van de leeftijd van je kindje. Is je baby jonger dan 6 weken? Dan is het verstandig om zachtjes te beginnen. Het gehoorkanaal is in deze periode namelijk nog niet helemaal ontwikkeld, waardoor geluiden extra hard kunnen klinken. Bij kindjes ouder dan 6 weken mag het geluid verhoogd worden tot 50-60 Decibel en zullen de grootste voordelen van white noise duidelijk naar voren treden. 

Wil je niet steeds switchen van geluidsvolume? Wanneer je jouw white noise machine zo ver mogelijk van je kindje af plaatst hoef je het geluidsniveau niet aan te passen, wel zo handig! Zorg er wel voor dat het apparaat steeds op dezelfde plek blijft staan zodat je controle over het volume houdt. 

Tip: verander het volume nooit tijdens het slapen. Dit kan de overgang naar diepe slaap verstoren waardoor je kleintje sneller wakker wordt.

Stap 4: creëer een rustige slaapomgeving

Natuurlijk wil jij de kamer van je kindje zo leuk mogelijk inrichten. Maar hoewel die schattige kleuren, knuffels en leuke printjes voor ons maar al te leuk zijn, is dit voor baby’s soms net even anders. 

De babykamer vormt de basis van een goed slaapritme en moet vertrouwd en rustig aanvoelen voor je kindje. En ook al zijn die babyaccessoires en tierelantijntjes nog zo mooi, je baby slaapt het liefste in een zo rustig mogelijke kamer. Hoe saaier hoe beter! Bekijk ook onze babykamer checklist.

Een gebrek aan licht en geluid is erg belangrijk en de juiste omgeving kan de werking van een white noise machine ondersteunen. Achtergrondgeluid wordt natuurlijk al gemaskeerd, maar met een stille kamer werkt witte ruis alleen nog maar beter. 

Het gebruik van ademend licht heeft een extra positieve werking bij het creëren van de juiste setting. Het effect van een white noise machine wordt zelfs versterkt. 

Stap 5: ontwikkel een routine

Zoals gezegd helpt white noise bij het creëren van een positieve slaapassociatie, maar met alleen geluid krijg je dat niet zo makkelijk voor elkaar. Om witte ruis onderdeel te maken van het vaste slaapritueel is het belangrijk dat je zelf ook een routine hanteert. 

Dit kun je doen door het apparaat op een vaste tijd aan te zetten. Zoals tijdens het voorlezen of direct voor het slapen. Ook is het slim om de machine op één vaste plek te hebben. Want hierdoor zal je kleintje ook de omgeving als slaapplek herkennen. 

Wanneer white noise (of witte ruis) afbouwen? 

Nadat je het stappenplan succesvol hebt doorlopen, je kindje volledig gewend is en jullie samen een sterk slaapritme hebben opgebouwd, is het tijd om white noise langzaamaan af te bouwen

Maar waarom moet ik stoppen nu het juist zo goed gaat? Omdat white noise een blijvende oplossing is! De voordelen van witte ruis hebben niet alleen een directe werking, maar helpen je kleintje ook op de lange termijn. Dit apparaat stimuleert de natuurlijke slaapcyclus en helpt je baby vanuit zichzelf tot rust te komen, waardoor je niet constant van witte ruis gebruik hoeft te maken.

Wanneer je kindje er klaar voor is, kun je white noise stukje bij beetje verwijderen uit het slaapritueel, zonder dat dit al jullie progressie verpest. Na ongeveer een jaar hebben de meeste kindjes witte ruis niet meer nodig. Wanneer je denkt dat het tijd is kun je zeker ook eerder stoppen, bouw dit dan rustig af.

Je kunt natuurlijk kiezen voor de ‘cold turkey’ manier en het geluid in één keer afkappen. Maar door rustig af te bouwen zal je kindje ook zelfstandig goed in slaap blijven vallen. Hoe zorg je voor een gelijkmatige overgang? Door het geluidsniveau verspreid over een paar weken steeds iets zachter te zetten. Gaat het slapen iets lastiger? Doe dan een stapje terug en probeer het de volgende dag gewoon weer opnieuw.

Lees ook: Hoe je witte ruis nog meer kan afbouwen lees je hier

Het gevaar van white noise apps, YouTube en Spotify!

White noise apps, YouTube filmpjes en rustgevende Spotify playlists; het zal je vast niet ontgaan zijn dat witte ruis steeds meer te vinden is, gratis en voor niets. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, en dat is het eigenlijk ook; deze populaire varianten bereiken het gewenste effect namelijk langer niet bij iedereen. 

Veel ouders zien na weken streamen te weinig verschil en kiezen uiteindelijk alsnog voor een white noise machine. Wat maakt die apps en playlists minder effectief? Ze maken geen gebruik van de juiste soort ruis. 

White noise machines spelen een constante ruis af op volle frequentie met kalmerende effecten op de hersenen. Applicaties met ruis, babyliedjes of natuurgeluiden proberen dit te imiteren. Vaak zijn ze helaas niet ingesteld op de juiste witte ruis frequenties. Hierdoor loop je de voordelen van white noise eigenlijk mis en komt je kleintje slechts tijdelijk tot rust. 

Daarnaast is een white noise machine altijd vrij van patronen of herhalingen. Dit monotone karakter heeft misschien wel het grootste effect op de slaap. 

De witte ruis gebruikt in apps en filmpjes bestaat daarentegen vooral uit duidelijke patronen en zogeheten ‘loops’. Hierdoor worden de hersenen juist actiever en raken afgeleid. Dit soort geluiden zijn dus juist niet aan te raden voor het slapengaan, maar toch helaas vaak onderdeel van jouw favoriete slaap app.

Daar komt nog bij dat een groot deel van het publiek deze geluiden via hun smartphone afspeelt. Dit creëert weer nieuwe problemen. Ten eerste zijn de speakers van je telefoon niet geschikt om witte ruis met de juiste kwaliteit af te spelen; dit beïnvloedt de oh-zo belangrijke frequentie verhouding en dus ook de gewenste effecten. Maar belangrijker nog is de straling van je smartphone, want daar wil je je kindje natuurlijk niet onnodig aan blootstellen.

En misschien is dit wel de klap op de vuurpijl.. Wanneer je jouw smartphone inzet als white noise machine kun je ‘m zelf niet gebruiken!

Welke white noise machine voor baby kopen?

Ben je volledig overtuigd en ga je het avontuur aan? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk beginnen met een white noise apparaat. Maar met al die verschillende types kan kiezen soms nog best moeilijk zijn. Hoe weet je nou wat het beste past bij jouw kleintje?

Witte ruis machines zijn verkrijgbaar in talloze varianten waarin je vaak kunt kiezen uit verschillende functies en opties. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een apparaat met meerdere soorten geluiden, bluetooth functie, een timer of zelfs rustgevend licht. Zo kun je jouw keuze afstemmen op het gewenste slaapritueel. 

Of je nou een basismodel kiest of juist een wat uitgebreider apparaat. Het is altijd handig om jouw (en je baby’s) voorkeuren duidelijk voor je te hebben. Uiteindelijk weet jij het beste wat bij jullie past!

Waar moet je zoal aan denken? Hieronder vind je wat richtlijnen.

  • Wil je gebruikmaken van meerdere soorten ruis?
  • Wil je jouw apparaat kunnen koppelen met je smartphone?
  • Zou je de white noise machine uiteindelijk ook als slaaptrainer willen gebruiken?
  • Komt je kindje tot rust bij ademend licht?
  • Heb je liever een strak, of juist een speels design?

Zet je gedachten op een rijtje en bekijk rustig alle mogelijkheden. In de Numsy Droomshop is er voor elk wat wils.

Numsy Move Package

Nu je alles over white noise en slaap weet ben jij er helemaal klaar voor! Eindelijk kan jij witte ruis binnen jouw dagelijks leven gaan toepassen. Heb je toch nog vragen of kom je er niet helemaal uit? Onze Numsy experts helpen jou gericht bij het kiezen van de perfecte white noise machine 

Join Numsy+

Wist je dat we een heus slaapplatform hebben? Met Numsy+ stel jij al je brandende vragen over slaap en je baby aan onze gecertificeerde slaapcoaches. Daarnaast kun je talloze online modules volgen en live meedoen met sessies van onze slaapcoaches.

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen