White noise app? Een apparaatje werkt beter!
10 december 2020 
in Baby
3 min. leestijd

White noise app? Een apparaatje werkt beter!

White noise apps voor baby’s. Open de App- of Play Store eens op je telefoon en zoek naar white noise. Je zult verschillende apps vinden die je gratis white noise aanbieden voor een betere nachtrust. Ook op Youtube zijn er tal van voorbeelden te vinden van “10 Hour Long White Noise”. Maar hebben deze vaak ‘gratis’ opties hetzelfde gewenste effect?

White Noise apps.

Het internet staat vol met verschillende soorten ruis en apps die kalmerende geluiden afspelen om je sneller in slaap te laten vallen. Voor sommige werken deze apps prima, daarnaast zijn niet alle apps van dezelfde kwaliteit. Het merendeel van de gebruikers van deze apps verkrijgt echter niet het gewenste effect van deze apps. 

Waarom veel white noise apps niet werken

Het probleem is vaak dat deze apps geen gebruik maken van de juiste soort ruis. Een constante, monotone ruis is de belangrijkste redenen waarom white noise een positief effect op de slaap heeft. Dit geluid mag geen herhalingen of patroon hebben. Hier gaan je hersenen namelijk op focussen! 

Geluiden zoals vogels, krekels of babyliedjes zijn daarom niet aan te raden voor het slapen gaan! Iets wat je erg vaak wél terugvindt in deze slaap-apps…

White noise afspelen vanaf je telefoon

Daarnaast zijn er nog een aantal problemen wanneer je witte ruis via je telefoon afspeelt. Ten eerste zijn de speakers op je telefoon niet gemaakt om geluid met een hoge kwaliteit af te spelen. Het is erg belangrijk dat white noise op de juiste frequentie wordt afgespeeld. Alleen dan bereik je het gewenste effect van white noise.

Daarnaast wil je je kindje natuurlijk zo min mogelijk blootstellen aan de straling die van je telefoon af komt! In dit artikel van BNNVARA lezen we dat kinderen grotere gezondheidsrisico’s lopen door het gebruik van mobiele telefoons dan volwassenen.

White noise op Youtube, hoe zit dat dan?

Nou nogmaals, je wil je telefoon niet de hele nacht naast je kleine, of je eigen oor leggen! Daarnaast is het natuurlijk niet handig omdat je tijdens het gebruik van Youtube je je telefoon nergens anders meer voor kunt gebruiken. 

Daarbij is het ook nog eens zo dat de white noise op Youtube vaak een ‘loop’ is die wordt afgespeeld. Dat betekent dus dat er een vorm van herhaling in zit. De ruis is vaak maar voor een klein stukje opgenomen en dat stukje wordt steeds achter elkaar afgespeeld. Hierdoor krijg je ook niet het gewenste effect!

Word lid van Numsy Plus! Onze community waar ouders hun angsten en vragen over de slaap en (op)voeding van hun kindje delen. 

Zien we je daar?

num_mockup4

Oké geen app, kan ik mijn ventilator dan niet neerzetten?

Dat is natuurlijk een goede vraag. In principe zou je dit kunnen doen. Alleen zijn er een aantal praktische dingen die je in overweging moet nemen.

Als eerste zijn ventilatoren vaak groot. Je kunt ze niet zo 1-2-3 door je huis verplaatsen en neerzetten waar je wil. Een ventilator is bij veel mensen thuis een doorn in het oog en vooral steeds meer een must aan het worden in de zomer. Het hele jaar door je ventilator in de babykamer laten staan lijkt daardoor niet handig. 

Makkelijk mee te nemen white noise

White noise zorgt voor het blokkeren van andere geluiden in je omgeving. Daarom is het belangrijk dat je white noise op het juiste geluidsniveau afspeelt. Dit kun je natuurlijk niet instellen op je ventilator daarom is ook dit een reden waarom een white noise apparaatje het meest geschikt is voor het verbeteren van je slaapgedrag.

Als laatste is het ook een stuk minder milieuvriendelijk om je ventilator de hele nacht aan te laten staan. Een witte ruis machine verbruikt vele malen minder stroom dan een ventilator!

Lees ook onze 13 tips om je baby beter door te laten slapen.

Kies Numsy

Bij Numsy kijken we verder dan alleen slaaptrainer of geluidsmachine. Numsy denkt mee met de behoeften van jou en biedt ondersteuning op allerlei vlakken. Denk hierbij aan vele slaaptips, blogartikelen, gedeelde kennis in onze community en gesprekken en begeleiding van gecertificeerde slaapcoaches. Zo haal jij niet alleen het maximale uit jouw slaaptrainer maar bouwen jij en je kleine een gezonde relatie op met slaap.

Daarnaast helpen we jou graag op weg en kun je altijd contact met ons opnemen voor al je vragen. Om er zeker van te zijn dat jij en je gezin aan rust toe komen, bieden we op al onze producten een 30-dagen slaapgarantie. Kies en ervaar zelf of de producten van Numsy voor jou werken. In het onwaarschijnlijke geval dat je niet tevreden bent, kun je ze binnen het slaap termijn retourneren!

Bestel nu en ontvang een gratis slaapgids!


Numsy Move

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen