White noise opbouwen en afbouwen? Alles wat je moet weten
13 juli 2021 
4 min. leestijd

White noise opbouwen en afbouwen? Alles wat je moet weten

Het opbouwen en afbouwen van white noise is erg makkelijk, zeker met het stappenplan in deze blog. White noise is een geweldig hulpmiddel om beter door te slapen of sneller in slaap te vallen voor jong en oud. Witte ruis is niet schadelijk, toch kan het zijn dat je het gebruik ervan af wil bouwen. Zeker bij kindjes! In deze blog vertellen we jou het hoe, wat en waarom van witte ruis op- en afbouwen.

White noise opbouwen: stappenplan

White noise is geschikt voor alle leeftijden, het is vooral bekend voor het gebruik bij baby's en kindjes die niet in slaap vallen, of slecht doorslapen. Wil je white noise gebruiken voor je newborn? Dat kan, maar probeer het altijd eerst zonder! Wie weet, misschien slaapt jouw kleintje vanuit zichzelf wel als een roosje.

Ga je aan de slag met white noise voor je kindje? Maak dan gebruik van het onderstaande stappenplan om white noise op te bouwen.

white noise opbouwen en afbouwen

white noise opbouwen en afbouwen

white noise opbouwen en afbouwen

white noise opbouwen en afbouwen

Waarom moet je white noise opbouwen?

Wil je jouw kleintje laten kennismaken met white noise om zo zijn/haar nachtrust (en die van jezelf) te verbeteren? Met name bij kleine baby’s is het verstandig white noise eerst op te bouwen. Waarom? Omdat de hersenen soms even moeten wennen aan het nieuwe geluid. Dit is niet altijd het geval hoor, sommige baby’s slapen meteen goed op white noise.

Tot 97% van onze dromers zien al resultaat na een week!

Nog een reden waarom je white noise moet opbouwen, is omdat je het op die manier op de meest efficiënte manier kunt gebruiken. Met andere woorden: zo haal je het meest uit jouw white noise apparaat en is de kans het grootste dat je het beste resultaat behaald. Dat resultaat is natuurlijk: een tevreden slapende baby die zelfstandig in slaap kan vallen en niet van alles wakker wordt. Sounds like a dream hè?

Niet zomaar een ruis

White noise is trouwens zomaar ‘ruis’. Er is wel degelijk over nagedacht. Bij white noise zitten alle toonhoogtes (frequenties) die wij mensen kunnen horen, in het geluid. Zo wordt er een bepaalde ‘baseline’ gecreëerd die monotoon en ontspannend ‘klinkt’. Dankzij de baseline pakken de hersenen andere geluiden op de achtergrond minder snel op.

Snap je het een beetje? Simpel gezegd komt het op het volgende neer: doordat je hersenen een monotoon geluid horen, horen ze andere geluiden minder snel. That's it!

Meer weten over white noise? Bekijk ons filmpje over de werking van white noise voor kinderen!

Wil jij ook door middel van dit soort video's alles leren over de slaap van je kindje? Of loop jij 's nachts te woelen omdat je hoofd vol vragen zit? Gun jezelf wat peace of mind. Kom bij onze community! In Numsy+ volg je talloze videomodules die je alles leren over de slaap van je kind. Daarnaast stel je al jouw vragen aan onze gecertificeerde slaapcoaches!

Probeer het nu gratis!

Voordelen white noise

Onderstaand de voordelen van white noise in een mooi overzicht.

white noise opbouwen en afbouwen

Tot wanneer kun je white noise gebruiken voor je baby?

Wij hopen heel erg dat white noise voor jou net zo’n uitkomst is als dat het voor heel veel andere ouders is geweest. Of misschien droom jijzelf ondertussen wel heerlijk weg op white noise en ben je nog nooit zo ontspannen geweest.

Maar wat nu? Altijd maar slapen met white noise? Het zou kunnen, want onze white noise apparaatjes zijn heel compact en kun je makkelijk meenemen. Ook op vakantie. Dat geldt al helemaal voor de modellen die je draadloos kunt gebruiken. Mocht je toch liever willen dat je kindje ook zonder white noise gaat slapen dan kun je het heel makkelijk afbouwen.

Wanneer je white noise kunt afbouwen is weer geheel afhankelijk van jouw voorkeuren (je wilt bijvoorbeeld dat je kindje zonder gaat slapen), of die van je kindje. Veel ouders kiezen ervoor om het vanaf 1 - 1,5 jaar af te bouwen omdat het dan niet meer zo nodig is.

Maar nogmaals: blijft je kind slaapproblemen houden, dan kun het gewoon blijven gebruiken.

Veel ouders zijn bang dat hun kindje verslaafd raakt aan white noise, maar dat is niet het geval. Je kunt white noise heel eenvoudig afbouwen zodat je kindje prima zonder kan slapen.

In 3 stappen white noise afbouwen

Vind je het tijd worden om zonder white noise te slapen? Dat kan heel makkelijk door het simpelweg af te bouwen.

white noise opbouwen en afbouwen

Twijfel jij of je kindje wel zelfstandig zal slapen? We hebben een gratis gids voor je geschreven, waar je hier wat tips & tricks over kunt lezen. 

Download hem gratis!

Numsy Geheime Blauwdruk

Heb jij nog geen white noise machine?

Onze white noise machines zijn makkelijk in gebruik en worden aanbevolen door verschillende slaapcoaches. Wil jij het ook proberen? Op al onze producten ontvang je 30 dagen slaapgarantie, we willen namelijk zeker weten dat ons apparaatje voor jou een geschikte oplossing is. Bekijk ons aanbod van verschillende white noise machines en ontvang een gratis slaapgids!

Bekijk ons aanbod

numsy bamboo Calm

Slaap lekker,

Numsy


Over de schrijver
Hé! Ik ben Rozemarijn moeder van 2 kindjes waarmee ik al voor flink wat ‘slaapuitdagingen’ heb gestaan. Gelukkig ben ik een lopende kennisbank als het gaat om kinderen en slapen, ontwikkelingen en uitdagingen. Ik schrijf hier namelijk al sinds 2017 dagelijks over en nog steeds zijn de onderwerpen hierover onuitputtelijk en blijf ik leren.Ik heb het geluk gehad dat ik alle kennis mocht vergaren voor mijn werk, maar ik weet dat dit bij veel ouders anders is. Ik sta jullie met alle liefde bij in jullie zoektocht naar het antwoord dat jullie helpt beter te slapen en te ontwikkelen. Als kind, maar ook als ouder. Veel leesplezier en mocht je iets missen: laat het ons weten, ik schrijf er graag een nieuwe blog over!
Reactie plaatsen