White Noise Voor Volwassenen
30 april 2021 
6 min. leestijd

White Noise Voor Volwassenen

Heb je weer een hele nacht wakker gelegen? Constant liggen malen waarom het maar niet lukt om in slaap te vallen. Pff niks is meer vermoeiend dan niet kunnen slapen

Terwijl je in bed ligt weet je al eigenlijk zeker dat het de volgende dag weer een mindere gaat worden. Gewoon omdat je he-le-maal kapot bent. Waarschijnlijk heb je al vanalles geprobeerd, minder cafeïne, meer bewegen en het aanhouden van een vast ritme. Toch wil het nog steeds niet lukken….  Misschien is white noise iets voor jou!

Wat is white noise?

Hopelijk biedt het je troost biedt als je weet dat je hier niet alleen in staat. Volgens de Nederlandse Hersenstichting zijn 63% van de Nederlanders ontevreden over de kwaliteit van slapen. Tegenwoordig leven we met veel stress, deadlines en een hoge werkdruk. Daarom is het nog belangrijker om een goede nachtrust te pakken.

Na een goede nacht slaap ben je vaak minder prikkelbaar, scherper en kan je dus beter presteren op het werk. Een goede nachtrust is daarom essentieel. White noise helpt je! 

Hoe werkt white noise?

Het is geen toeval dat je sneller in slaap valt in de auto of terwijl het regent. Het aanhoren van een constant geluid zorgt ervoor dat alle andere prikkels worden uitgeschakeld, waardoor je hersenen tot rust komen. Dit principe noemen we geluidsmaskering. Geluidsmaskering is een manier waarmee je storende omringende geluiden tegengaat, en tegelijkertijd kalmerende geluiden aanhoort. Van dit principe maakt white noise ook gebruik.

Een Numsy Original White noise machine in de woonkamer.

White noise creëert een aangenaam en kalmerende constante ruis. Het lijkt een beetje op een zacht ratelende koelkast of het geluid van een ventilator.

De ruis is gelukkig niet storend, omdat het zacht op de achtergrond afspeelt. Volgens sommigen valt het niet eens op. Toch valt het de hersenen wel op, en kalmeert het ze. Doordat je hersenen minder prikkels binnenkrijgen kan het zich beter focussen op de slaap, en dan met name het koppelen van de verschillende slaapfases. 

De voordelen van white noise voor volwassenen

White noise is voor velen de oplossing voor hun slaapproblemen. Het kent tal van voordelen en door het slaapprobleem te tackelen, worden andere klachten die door de slaapproblemen worden veroorzaakt verminderd. Het gebruiken van de witte ruis machines heeft als voornaamste doel: het verbeteren van de slaap. De voordelen hiervan zijn ontelbaar, hier heb je er alvast een paar:

1. Scherp en alerter

Je hebt het vast zelf al wel een aantal keren gemerkt. Wanneer je een keer niet lekker hebt geslapen, gaat alles wat slomer en komt alles wat later binnen. Hiernaast gaat ook je reactievermogen naar beneden. Dat is gewoon irritant, maar kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken zoals bijvoorbeeld in het verkeer. 

2. Goed voor je weerstand

Je voelt je sowieso fitter wanneer je goed slaapt. Dit komt omdat je hersenen in je slaap bepaalde eiwitten vrijlaten. Deze eiwitten zijn nodig om ziektes of andere infecties te bestrijden in je lichaam. Wanneer je niet goed slaapt, worden deze eiwitten niet vrijgelaten waardoor je dus vatbaarder zult zijn voor bacteriën en sneller ziek zult worden. 

3. Meer controle over je gewicht

Slecht slapen is slecht voor de stofwisseling in je lichaam. Wanneer je stofwisseling trager verloopt, heb je dus meer kans om aan te komen. Daarnaast is blijkt dat mensen meer gaan eten als ze niet goed slapen.

Uit recensies van onze klanten lees je hoe white noise hun heeft geholpen! Zo schreef Yvo de Wal: 

“Dankzij white noise begin ik uitgerust aan mijn dag. Dit was al maanden niet meer zo door alle stressfactoren die erbij zijn gekomen door corona omstandigheden.” 

Hier ook een mooi voorbeeld van Jasper Boekbinden, waarin hij het geluid maskering principe ook mooi laat zien: 

“Zelf woon ik dichtbij een drukke winkelstraat waar tot heden ook auto`s doorheen mogen. Dankzij deze apparaten heb ik daar echt 87% minder last van.

Bestel jouw white noise machine en profiteer van 30 dagen slaapgarantie. Is het toch niks voor jou? Dan mag jij je product altijd kosteloos retourneren!

Nu met 30 dagen slaap garantie!

Numsy Original Witte Ruis Apparaat Box

Verbeterde concentratie

Naast dat je beter kunt slapen met white noise, verbetert het ook de concentratie. Dit komt door de geluidsmaskering. Zoals je in een van de vorige alinea’s ook al las, zorgt de geluidsmaskering ervoor dat externe geluiden worden gedempt. Daardoor zijn je hersenen minder bezig met het verwerken van allerlei prikkels, en kan het zich beter focussen op het werk dat je aan het doen bent. Dit kan dus ook een goede oplossing zijn voor op de werkvloer. Door een verbeterde concentratie van de werknemers zal de werkproductiviteit toenemen. 

Welke kleur noise wil jij?

 Er zijn verschillende soorten noise, maar wat is het verschil? Welke past bij jou, en waarom? De verschillende kleuren noise zijn: pink noise, white noise en brown noise.

White noise

Witte ruis klinkt ongeveer als een radio of tv (“shhhh”) die op een verkeerd kanaal of frequentie staat afgesteld. Je zou het ook kunnen vergelijken met een waterval waarbij de druppels water met verschillende snelheden op verschillende oppervlakken naar beneden vallen. Witte ruis is momenteel een van de meest bestudeerde vormen van ruis en heeft daarmee ook al veelbelovende resultaten laten zien op het gebied van Focus, slaap, tinnitus en geheugen. Dit komt dus omdat witte ruis luide geluiden van buitenaf kan filteren.

Pink noise

Pink noise valt te vergelijken met een continue regenval of wind. Dit wordt in sommige gevallen rustgevender gevonden dan witte ruis. Naast white noise stijgt ook pink noise in populariteit, vooral in zakelijke omgevingen. Maar wat is nou beter? Pink of White noise? Ondanks dat roze ruis nog niet zo populair is onder de mensen zijn er wel onderzoeken naar gedaan, waaronder die van Dr. Phyllis Zee en Dr. Drerup.

Uit deze onderzoeken is nog niet duidelijk naar voren gekomen welke soort noise beter is.

Brown noise

Je zou brown noise kunnen vergelijken met golven die in de zee slaan, een rivierstroom, sterke winden of het geluid van donder tijdens een storm. De voordelen van bruine ruis zijn hetzelfde als de andere soorten ruis. Het zorgt voor ontspanning, een verhoogde focus en een verbeterde diepe slaap. 

Het is niet zo zeer dat de ene beter werkt dan de ander, het gaat voornamelijk om persoonlijke voorkeuren. Mocht je nog meer willen weten over onze verschillende soorten ruis kan je op onze site daar een hele blog over vinden. 

White noise app (of aparaat)?

Er zijn tegenwoordig ook verschillende apps voor white noise beschikbaar. Deze hebben meestal niet het gewenste effect. Al zal het niet voor alle apps gelden, bij de meeste gratis apps is de kwaliteit van het geluid minder goed of is maken ze gebruik van de verkeerde geluiden of klanken.

Witte ruis is namelijk niet ‘zomaar’ een constant geratel. Er zit een hele theorie achter! Zo mag het geluid geen patronen of herhalingen bevatten, hier gaan je hersenen zich namelijk op focussen en krijg je niet het gewenste effect. Daarnaast hebben mobiele telefoons vaak ook een minder goed geluid, waardoor de werking ook minder goed is.

Numsy’s droomshop

Dus je hebt nu een vrij breed stuk gelezen over onze producten. Ben je er eindelijk uit welke noise het beste voor jou is? Als dat nog niet zo is, is dat niet erg! Bij Numsy bieden we een 30-dagen slaapgarantie. Dus je hebt alle tijd om rustig te kijken wat voor jou werkt. Neem rustig een kijkje in onze Droomshop.  

Nu met 30 dagen slaap garantie!

Numsy Move Witte Ruis Apparaat

Heb jij nou nog meer vragen, of wil je graag een recensie achterlaten? Neem dan gerust contact. Wij zijn altijd ontzettend benieuwd naar jullie ervaringen, en je kan ook anderen helpen met het vinden van een oplossing voor hun slaapproblemen. 

Word lid van Numsy+

Word nu lid van Numsy+, een community vol ouders die met vragen zitten over slaap en ouderschap. Chat met onze gecertificeerde slaapcoaches, join live Q&A sessies en bekijk talloze online modules!

Zien we je daar?


num_mockup4

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen