Beste watertafel 2023
31 augustus 2023 
5 min. leestijd

Beste watertafel 2023

Wat is er nou leuker dan lekker spetteren en spelen met een watertafel, voor de meeste kinderen vrij weinig! Deze fantastische speeltafels zorgen voor uren speelplezier, maar wat is nou de beste watertafel van 2023? We hebben een leuke lijst met verschillende zand/watertafels voor je opgesteld. Lees je mee?

Wat is een watertafel?

We durven je het haast te garanderen, bijna ieder kind vindt watertafels ge-wel-dig om mee te spelen. Een watertafel is een ondiepe tafel of bak die je vult met water. Je kind kan hierin lekker spetteren en spelen met drijvend speelgoed zoals bootjes. In sommige gevallen heeft een watertafel verschillende interactieve elementen zoals poortjes, bruggen die je open of dicht kunt doen of zelfs een fonteintje of sproeier.

Spelen met de watertafel

Het gebruik van een watertafel is vrij eenvoudig. Vul het reservoir van de watertafel, bij sommige tafels kun je ook een tuinslang aansluiten op een ingebouwde watertoevoer, bijvoorbeeld voor een fonteintje.

Na het spelen is het belangrijk dat het water goed wordt afgevoerd. De meeste watertafels hebben hier afvoerplug voor, wat het legen van de waterbak makkelijker maakt. Laat de watertafel goed drogen voor je hem opbergt en maak hem regelmatig schoon met een sopje, om de vorming van schimmels en bacteriën te voorkomen.

Vanaf welke leeftijd kan je kind spelen met een watertafel?

De meeste watertafels zijn geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Een watertafel is dan ook een leuk cadeau voor een kindje van 2 of 3 jaar! Natuurlijk verschilt de geschiktheid van een watertafel ook per product. Bekijk dus altijd de aanbevolen leeftijd van de fabrikant, voordat je een watertafel aanschaft.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een watertafel

Bij de aankoop van een watertafel zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste kiest. In onze ogen zou je rekening moeten houden met de volgende punten:

1. Afmetingen

Sommige watertafels zijn aardig groot. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om je watertafel kwijt te kunnen. Kijk voor je aankoop altijd goed naar de afmetingen van de watertafel. Je kunt een watertafel zowel binnen als buiten gebruiken, hoewel we wel aanraden om er in dat gevoel een doek of matje dat nat mag worden onder te leggen.

Verder is het belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte van de tafel, zo weet je zeker dat jouw kleine groot genoeg is om met de watertafel te spelen.

2. Duurzaamheid

Het materiaal waarvan de watertafel gemaakt is moet duurzaam en weerbestendig zijn, zeker wanneer je deze buiten laat staan. Plastic watertafels zijn de meest gangbare keuze op het gebied van duurzaamheid. Deze zijn vaak stevig en gemakkelijk schoon te houden.

3. Veiligheid

Bij ieder kinderspeelgoed staat veiligheid natuurlijk voorop! Zorg dat jouw watertafel geen scherpe randen of losse onderdelen heeft. Controleer ook altijd of de watertafel stevig staat en niet kan kantelen tijdens het spelen.

4. Functies en accessoires

Er zijn natuurlijk verschillende soorten watertafels. Sommige van deze watertafels hebben extra speelelementen zoals fonteinen, draaiende waterraden, emmer en bootjes die het speelplezier van je kind kunnen vergroten.

5. Onderhoud

Om lang te genieten van de watertafel is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Watertafels met een afvoerplug zijn dan ook handig om de tafel efficiënt schoon te maken. Daarnaast is het fijn als de watertafel makkelijk op te bergen is, zodat deze niet continu op hoeft te staan.

Beste watertafel 2023

Bekijk ons overzicht van de beste watertafels van 2023.

KnorrToys Watertafel

Deze toffe watertafel van KnorrToys is een mooie budgetoptie die past in ieder huis. Ga op piratenavontuur en vermaak je kind urenlang met een watertafel in de vorm van een piratenschip. Deze tafel wordt geleverd met allerlei verschillende vormpjes en schepjes en is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Naast waterpret kun je deze speeltafel ook vullen met zand, wat weer kan zorgen voor nieuw speelplezier.

Het grote nadeel van dit model van KnorrToys is toch wel de grootte ervan. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen amper staand met dit model spelen. Houd er ook rekening mee dat dit geen water/zandtafel is waar meerdere kinderen tegelijkertijd aan kunnen spelen.

KnorrToys Watertafel
 • Piratenthema
 • Kinderen van 3 tot 6 jaar
 • Inclusief vormpjes + schepjes
 • 51 x 30 x 57 cm

AXI Watertafel

Deze houten watertafel is een uitstekende keuze op het gebied van zowel duurzame productie als duurzaam gebruik! Je kunt de waterbakken namelijk uit de picknicktafel halen als het spelen met water van je kindjes even zat bent of wanneer je jouw kleine tussen het spelen door even een snackie wil geven.

De tafel zelf is gemaakt van 100% FSC hemlock hout. Dit hout splintert niet en blijft lang mooi. AXI is zelfs zo zeker van haar zaak dat je 10 jaar garantie hebt op je watertafel! De hele picknicktafel is overigens makkelijk in onderhoud en eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje.

AXI Watertafel
 • Multifunctionele picknicktafel
 • Uitneembare bakken
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Gemaakt van FSC 100% hemlock hout
 • Hout splintert niet
 • 10 jaar garantie

Feber Zand en Watertafel

Deze speeltafel is ideaal om lekker aan te spelen en te kliederen. Ook bij deze tafel kunnen kindjes spelen met zand en water. Super handig, want dit betekent vaak dat je kindjes er twee keer zo lang plezier van hebben. Deze speeltafel van Feber wordt standaard geleverd met 2 verwijderbare basis die je makkelijk kunt vullen en schoonmaken.

Daarnaast wordt de tafel geleverd met allerlei leuke toevoegingen zoals een grote beker, een vergiet en 2 vormpjes (vis en ster). Verder heeft dit model twee deksels die je kunt gebruiken om het zand of water af te dekken of om het speelveld te vergroten.

Feber Zand en Watertafel
 • Vanaf 18 maanden
 • Inclusief beker, vergiet + 2 vormpjes
 • Inclusief deksel
 • Maximaal 15L water
 • 75 x 56 x 52

Little Tikes Watertafel

Bereid je voor op een spetterend avontuur met deze Little Tikes piratenboot Inclusief twee speelfiguren, een haai die water spuit, een waterkanon (met nieuwe verbeterde pomp), op te halen anker en een constant stromende fontein. Jouw kleintje zal urenlang waterplezier beleven!

Deze tafel lijkt natuurlijk op het eerste model, maar is een stuk groter en bevat verschillende leuke, interactieve elementen. Hij is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar en zorgt gegarandeerd voor uren speelplezier.

Little Tikes Watertafel
 • Kinderen van 2 tot 6 jaar
 • Waterstroom + drijvende voorwerpen
 • Werkend waterkanon
 • Inclusief 2 speelfiguren + haai
 • Constant stromende fontein

Step 2 Splash Watertafel

Kinderen kunnen het laten regenen met deze Step2 Rain Showers Splash Pond Water Table! Deze grote speeltafel heeft verschillende toffe, interactieve elementen. Hij wordt zelfs geleverd met een 13-delige accessoireset! Je zult merken dat je kleine alleen al met de regendouche uren kan kliederen. Ook het doolhof waarmee je kindje zelf nieuwe watervallen kan creëren is een leuk technisch spelletje voor kindjes van deze leeftijd.

Al met al is deze speeltafel een fantastisch product! Ook hier durven we urenlang speelplezier te garanderen. De tafel zelf staat lekker stevig, we raden je echter wel aan om deze tafel voornamelijk buiten te gebruiken. Alle losse elementen zorgen ook voor de nodige spetters die buiten de bak zullen vallen, maar die keuze laten we natuurlijk bij jou! :)

Step2 Watertafel
 • Vanaf 1,5 jaar
 • Regendouche-effect
 • Inclusief grote emmer
 • Inclusief 13-delig accessoireset
 • Geschikt voor 18,9 L water
 • 3 jaar garantie

Ander kinderspeelgoed

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen