De beste loopwagen voor jouw baby!
22 augustus 2023 
5 min. leestijd

De beste loopwagen voor jouw baby!

Ben jij op zoek naar een loopwagen voor je baby? In deze blog vertellen we alles wat je moet weten voordat je er eentje aankoopt. Daarnaast hebben we een overzicht gemaakt van de beste loopwagens voor je baby

Wat is een loopwagen?

Een loopwagen, ook wel bekend als loopauto of loopstoeltje, is een kinderproduct dat is ontworpen om baby’s en jonge peuters te helpen bij het leren lopen en ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. 

Een loopwagen bestaat meestal uit twee onderdelen. Een onderdeel met wielen die je kleine voor zich uit kan duwen en een constructie waar je kindje zich aan vast kan houden tijdens het lopen. Het idee achter de loopwagen is dat je baby zich vast kan houden aan deze constructie en daardoor zelf kan lopen. 

Is een loopwagen goed voor je baby?

Loopwagens helpen bij de motorische ontwikkeling van je kindje, doordat je kindje makkelijk oefenstapjes kan zetten bij het gebruik van de loopwagen. Toch zijn er een aantal overwegingen om rekening mee te houden. 

Zo claimen sommige deskundigen dat loopwagens de natuurlijke ontwikkeling met betrekking tot lopen in de weg kan zitten, omdat het je kind in een fysieke positie plaatst waar ze op dat moment nog niet klaar voor zijn. Daarnaast kan je baby tijdens het gebruik van de loopwagen omvallen en lelijk terechtkomen. 

Wanneer jij besluit om een loopwagen te gebruiken raden we je daarom aan om dit pas te doen rond de leeftijd dat je kindje uit zichzelf leert lopen. Daarnaast zul je jouw baby goed in de gaten moeten houden tijdens het gebruik van een loepstoeltje. 

Vanaf welke leeftijd kan je baby een loopwagen gebruiken?

We raden je aan om pas een loopwagen te overwegen wanneer je baby zelfstandig rechtop kan zitten, zonder hulp. Daarnaast is het belangrijk dat je kleine zichzelf op kan trekken en eventueel met jouw hulp al zijn eerste stapjes kan zetten. Baby’s vanaf 9 maanden kunnen meestal op een veilige manier met een loopwagen spelen. 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een loopwagen?

Overweeg je een loopwagen te kopen voor je baby? Dan is het goed om een aantal zaken in acht te nemen. We hebben een handig lijstje geformuleerd waarin we de belangrijkste aandachtspunten voor je hebben opgeschreven:

Veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Zorg dat jouw loopwagen voldoet aan de veiligheidsnormen van de EU. Controleer daarnaast of het product stevig is gebouwd, zonder scherpe randen of kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

Verstelbaarheid

Kies een loopwagen die verstelbaar is in hoogte, zodat het kan meegroeien met je kindje en zodat je weet dat je de loopwagen op een geschikte hoogte in kunt stellen voor je kleine. Zo biedt de loopwagen comfort en optimale ondersteuning tijdens verschillende groeifasen.

Stabiliteit

Controleer of het product een stevige en brede basis heeft, zodat deze niet gemakkelijk omvalt. Dit is vooral belangrijk als je kind begint te staan en zich aan meubels of andere objecten probeert vast te houden. Wanneer je kind zich optrekt aan de loopauto moet deze gewoon blijven staan. 

Wielen

Grote, rubberen wielen bieden doorgaans betere grip en stabiliteit op verschillende oppervlakken dan harde plastic wielen.

Zitcomfort

Het zitje van de loopwagen moet comfortabel en goed ondersteunend zijn. Zorg ervoor dat je kind goed in het zitje past en dat er voldoende ruimte is om vrij te bewegen.

Interactieve functies

De luxere loopauto’s zijn uitgerust met speelgoed, lichten en geluiden. Kies je voor een dergelijk model? Dan is het belangrijk dat je controleert of deze functies veilig en geschikt zijn voor de leeftijd van je kind.

Opvouwbaarheid

Als je ruimte wilt besparen wanneer de loopwagen niet in gebruik is, kies dan voor een model dat gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen.

Beste loopwagen 2023

Bekijk de beste loopwagen voor je baby van 2023! We hebben in deze lijst loopwagens opgenomen van verschillende prijsklassen. Daarnaast kunnen we helaas niet altijd een actuele prijs laten zien bij ieder product. Volg daarom de link om de actuele prijs van de aanbieder op Bol.com te bekijken!

Viga Toys Looptrainer

Laat je baby vrolijk rondwandelen en spelen met deze wandelwagen. Je kleine kan hem makkelijk vooruit duwen en zo jouw hele woning rondcruisen! Daarnaast zitten er verschillende leuke speelelementen op de voorkant zoals vormen, dieren, kleuren en een telraam. De wagen zelf is gemaakt van licht hout en rol daarmee vrij snel, dit kan voor sommige kindjes nog wat lastig zijn.

Viga Toys Loopwagen
 • 18 maanden en ouder
 • Hoge kwaliteit hout
 • Veilig design
 • Spelenderwijs leren

New Classic Toys duw-wagen

Stabiel, interactief en mooi afgewerkt. Deze houten loopwagen is voor iedere baby leuk om mee te spelen. Dankzij de vele leerzame elementen kan je baby verschillende leuke spelletjes spelen op de voorkant van de wagen. Deze wagen van New Classic Toys heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Sommige ouders/verzorgers worden trouwens ook enorm blij van het klassieke design, zonder hysterische elektrische geluiden. 

New Classic Toys Loopwagen
 • Hout design
 • Leer spelenderwijs
 • Kennismaken met vormen, tellen + kleuren
 • Gebruik vanaf 1 jaar

Little Dutch Loopwagen

Ook deze wagen heeft een vrij basic design, maar hij doet wat hij moet doen. Jouw kleine ondersteuning bieden met lopen. Deze wagen is wat zwaarder dan de vorige twee modellen waardoor hij wat meer stabiliteit biedt met lopen. Daarnaast kan je een kleine urenlang bouwplezier hebben dankzij de blokkendoos die is ingebouwd in de onderkant van de wagen. 

Little Dutch Loopwagen
 • Herkennen van kleuren + vormen
 • Urenlang bouwplezier
 • Gekleurde houten blokken
 • Versierd met tekeningen

Fisher-Price Zebra looptrainer

Fisher -Price is natuurlijk een bekende naam in het kinderspeelgoed, het mag dan ook geen verrassing zijn dat deze looptrainer in ons lijstje staat. Deze zebra zit boordevol leuke activiteiten voor je baby. Je baby kan de bladzijde omslaan of op de oplichtende knopjes drukken om te luisteren naar meezingliedjes en zinnetjes over het alfabet en tellen, samen met nieuwe dierenvriendjes! En als baby leert lopen, houden de handgreep en het stevige onderstel met 4 wielen je kleintje in balans bij de eerste wiebelige stapjes.

Fisher-Price Zebra looptrainer
 • Muzikaal loopspeelgoed
 • Oplichtende knopjes
 • Gemakkelijke handgreep
 • 6 maanden en ouder
 • Stimuleert tot bewegen

VTech Baby 2 in 1 Walker

De VTech 2 in 1 Baby Walker is een loopwagen met licht, geluid en andere interactieve elementen. Deze loopwagen is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 9 maanden. Het interactieve activiteitenpaneel is afneembaar waardoor ook zittend gespeeld kan worden. Daarnaast zitten er 2 snelheidsregelaars op de looptrainer waardoor je kindje altijd stabiel en veilig kan lopen. Ook het volume van de interactieve elementen kan aangepast worden. Zo kun je als ouder of verzorger ook nog enigszins aan je rust toekomen, mocht het nodig zijn 🙂!

VTech 2 in 1 Baby Walker
 • Stimuleert de ontwikkeling 
 • 9 tot 36 maanden
 • Afneembaar interactief activiteitenpaneel
 • Knipperende lichtjes 
 • Vrolijke melodietjes
 • Stevig + duurzaam design

Ander kinderspeelgoed

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen