Stoelverhoger - de beste van stoelverhoger 2023
28 juli 2023 
6 min. leestijd

Stoelverhoger - de beste van stoelverhoger 2023

Het gebruik van een zitverhoger, of stoelverhoger is ideaal wanneer je jouw kindje gezellig bij de ‘grote mensen’ aan tafel wil laten zitten. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een zitverhoger, daarnaast vertellen we wat de beste stoelverhoger van 2023 is. 

Wat is een stoelverhoger?

Een stoelverhoger is een zit-accessoire dat wordt gebruikt om het zitoppervlak van een stoel te verhogen. Hierdoor kan je kindje gezellig bij jou aan tafel zitten. Zitverhogers zijn ideaal wanneer je wil dat je kindje mee kan eten of spelen aan tafel. De verhoger zorgt dat je kindje op een veilige, comfortabele manier aan de tafel kan zitten.

Wanneer gebruik je een stoelverhoger voor je baby?

Een stoelverhoger wordt meestal gebruikt wanneer je kindje te groot is geworden voor een traditionele kinderstoel, maar nog niet groot genoeg is om zonder hulp op een reguliere eetkamerstoel te zitten. Dit is meestal wanneer baby's tussen de 18 maanden tot 3 jaar oud zijn, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hun ontwikkeling en grootte.

Voordelen van een stoelverhoger

Er zijn verschillende voordelen bij het gebruik van een stoelverhoging voor je kind. 

 • Veiligheid: Een stoelverhoger zorgt dat je kindje veilig aan de grote mensen tafel kan zitten. Veel verhogers zijn ontworpen met zijsteunen en veiligheidsgordels om te voorkomen dat het kindje uit de stoel glijdt of valt.
 • Gezelligheid: Met een zitverhoger kunnen kindjes aan tafel zitten met de rest van het gezin. Hierdoor voelt jouw kindje zich meer betrokken bij maaltijden of andere sociale activiteiten aan de keukentafel. 
 • Eetgewoonten: Door gebruik te maken van een stoelverhoger kun je jouw kindje helpen bij  het aanleren van goede eetgewoonten en tafelmanieren, doordat je kindje een voorbeeld neemt aan de rest van het gezin. 

Vanaf welke leeftijd gebruik je een stoelverhoger?

Stoelverhogers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je ook speciale zitverhogers voor baby’s, maar over het algemeen worden ze gebruikt wanneer het je kind te groot is voor een kinderstoel, maar nog niet zonder hulp aan de tafel kan zitten. Dat verschilt natuurlijk per kind, omdat ieder kindje op zijn of haar eigen tempo groeit. In de meeste gevallen is dit wanneer je kindje tussen de 18 maanden en 3 jaar oud is. 

Het is belangrijk om te benadrukken dat de leeftijd niet de enige factor is om rekening mee te houden. Het gewicht en de grootte van het kind zijn ook belangrijke overwegingen. Sommige stoelverhogers kunnen een minimum- of maximumgewicht hebben dat wordt aanbevolen voor veilig gebruik. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant te raadplegen om er zeker van te zijn dat de stoelverhoger geschikt is voor je kindje.

Stoelverhoger voor de auto

Naast de ‘normale’ stoelverhogers zijn er ook zitverhogers voor in de auto. Deze autostoelen zijn bedoeld voor kinderen die te groot zijn voor kinderzitjes in de auto met harnas, maar nog niet groot genoeg zijn om zonder extra verhoging veilig gebruik te maken van de autogordel. We beloven een andere keer terug te komen met een blog over de beste zitverhoger voor in de auto!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een stoelverhoger?

Bij de aankoop van een stoelverhoger zijn er verschillende punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt en natuurlijk dat de stoelverhoger veilig is. 

1. Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste onderdeel bij de keuze voor jouw stoelverhoger. Zorg ervoor dat jouw kind veilig in het zitje kan zitten! Enkele veiligheidsaspecten om rekening mee te houden zijn een veiligheidsgordel met stevige gespen en opstaande zijwanden. Daarnaast is het een dikke plus als je de gespen ook nog eens kunt verstellen. 

2. Stabiliteit

De stoelverhoger moet te allen tijde stevig op de eetkamerstoel blijven zitten, zonder dat deze gaat wiebelen of verschuiven. De verhoger moet ook stevig blijven staan op het moment dat je kind gaat wiebelen of schuiven op de stoel. Een onderkant met antislip is dus een pré.

3. Lengte- en gewichtsgrenzen

Controleer de richtlijnen met betrekking tot gewicht en lengte voordat je een stoelverhoger aanschaft. Zo weet je zeker dat de stoel geschikt is voor jouw kind. Er zijn verschillende soorten stoelverhogers die een minimum of maximum gewicht hebben voor hun gebruik. 

4. Veiligheidsnormen

Controleer altijd of de stoelverhoger die jij op het oog hebt voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Zo weet je zeker dat jouw kindje op een veilige manier aan de tafel zitten. 

5. Prijs

Bij het maken van je keuze is het natuurlijk altijd belangrijk om naar de prijs te kijken, tenzij je een oneindig budget hebt 🙂. In de onderstaande keuzehulp hebben we de stoelverhogers met de beste prijs/kwaliteit verhouding opgenomen! 

Beste stoelverhoger 2023

Ben jij op zoek naar de beste zitverhogers van 2023? We hebben een mooie uiteenzetting gemaakt van onze favoriete keuzes op de markt!

Bo Jungle Stoelverhoger

Deze Bo Jungle zitverhoger is geschikt voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar oud. Hij is gemakkelijk te bevestigen aan stoelen voor volwassenen. Daarnaast heeft deze verhoger een dienblad, dat gemakkelijk afneembaar is en ook nog eens vaatwasbestendig. Super handig voor ongelukjes (die ongetwijfeld voor zullen komen), dus!

Deze zitverhoger is verder voorzien van antislipvoetjes, een 3-punts veiligheidsharnas en 2 boeiende speeltjes om je baby mee bezig te houden, als het niet interessant genoeg is aan tafel. Ook kun je het zitje makkelijk verstellen, zodat je de verhoger ook écht tussen de 0 en 3 jaar kunt blijven gebruiken.

Bo Jungle Stoelverhoger
 • Inclusief 2 speeltjes
 • Pootjes verstelbaar
 • Afneembare plaat
 • 3-punts veiligheidsharnas
 • Antislipvoetjes

Bumbo Booster Seat - Stoelverhoger

De Bumbo Booster Seat is ergonomisch gevormd en zit comfortabel en zacht, dankzij het foam waarvan het zitje gemaakt is. Dankzij het materiaal van deze zitverhoger is hij daarnaast makkelijk schoon te houden. Verder is deze stoel ook voorzien van handige veiligheidsriempjes. 

Eigenlijk is deze verhoger vrij rechttoe-, rechtaan. De aanbevolen leeftijd voor dit zitje is 12 maanden tot ongeveer 3 jaar, met een maximale belasting tot 15 kg. 

Bumbo Booster Seat - Stoelverhoger
 • Ergonomisch gevormd
 • Zacht foam
 • Veiligheidsriempjes
 • 12 maanden tot 3 jaar
 • Makkelijk te reinigen

Kekk Stoelverhoger met eetblad

Laat je kindje gezellig aan tafel zitten met deze Kekk zitverhoger. Deze verhoger is standaard uitgerust met een handig eetblad, dat je ook in kunt klappen. De stoelverhoger is makkelijk te bevestigen aan iedere normale stoel door middel van het harnas. Daarnaast is de verhoger verstelbaar in twee verschillende hoogtes en ook te gebruiken als los stoeltje. 

Ook dit model is makkelijk schoon te maken en voorzien van een veiligheidsgordel. Wat deze zitverhoger bijzonder maakt zijn de stevige armleuning en rugsteuning. Ideaal voor een goede houding van je kindje. 

Kekk Stoelverhoger
 • Inclusief eetblad
 • Veilige 5-puntsgordel
 • Armleuning en ruggensteun
 • Meerdere hoogteposities
 • Gebruiksvriendelijk

Topmark Up stoelverhoger

Deze verhoger van TopmarkUp is ideaal voor op vakantie, bij opa en oma of in een restaurant. Hij is licht en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen. Je plaatst hem veilig op iedere stoel dankzij de handige gordels voor om de zitting en rugleuning. 

De verhoger heeft een 5-puntsveiligheidsgordel met bodyprotectors, zodat je kindje stevig op zijn plek blijft zitten. Na gebruik maak je de bekleding eenvoudig weer schoon. Deze stoelverhoger is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar en tot 15 kg. 

Topmark Up Stoelverhoger
 • Past op elke stoel
 • Draagbaar
 • 5-puntsveiligheidsgordel
 • Kinderen tot 15 kg
 • Makkelijk te reinigen

Ingenuity Baby Stoelverhoger

Deze zitverhoger van Ingenuity heeft 2 gebruiksmogelijkheden. Ten eerste kun je het gebruiken om je kindje zelfstandig rechtop te leren zitten, door het zitje op de vloer te zetten. Daarnaast kan deze verhoger gemakkelijk worden vastgemaakt aan iedere stoel, zodat je het product als stoelverhoger kunt gebruiken. 

De zitverhoger van Ingenuity wordt geleverd inclusief dienblad, dat verwijderd kan worden, zodat je deze makkelijk kunt wassen of in de vaatwasser kunt stoppen. Daarnaast zit er een zacht kussentje van schuim in het zitje, dat verwijderd kan worden wanneer je kind groter wordt. 

Ingenuity Baby Stoelverhoger
 • 2 gebruiksmogelijkheden
 • Inclusief bijhorend blad +kussentje 
 • 3-punts veiligheidsgordel
 • Blad met bekerhouder
 • Lichtgewicht

Andere verzorgingsproducten

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen