Slaapcoach Numsy

Slaapcoaching

Verlopen de nachten binnen jullie gezin nog niet vlekkeloos? Of kamp je zelf met slaapproblemen? Vind je weg naar dromenland met onze slaapcoaching! Want waarom zou je als ouder blijven struggelen met gebroken nachten en oververmoeidheid, als er professionals bestaan die je kunnen helpen?

Geloof ons maar: als ouder kun je niet alles weten over slaap en kinderen en heb je niet op elk probleem een antwoord. Wij ook niet. Maar als het om slaapcoaching gaat weten wij álles. Ook als het gaat om slaapproblemen bij volwassenen.

Wanneer heb ik slaapcoaching nodig?

Wanneer heb je slaapcoaching nodig? Op het moment dat je veel vragen hebt over een goed slaappatroon voor jezelf en/of je baby/kind. Bijvoorbeeld omdat de nachten niet goed verlopen, je twijfelt of je het wel goed doet of omdat jij en/of je kindje kampt met slaapproblemen.

Vrouw wil niet opstaan, wekker gaat af maar ze is nog moe

Er is geen regel of bepaalde indicatie die aangeeft wanneer je slaapcoaching nodig hebt. Met andere woorden: trek aan de bel wanneer jij er behoefte aan hebt. Ons advies is ook: wacht niet te lang of totdat het ‘vanzelf oplost’. Het is waar dat het slaappatroon soms vanzelf weer normaliseert, maar het komt ook vaak genoeg voor dat mensen onnodig lijden aan slaaptekort terwijl ze ook geholpen hadden kunnen worden.

Wat doet een slaapcoach?

Wat doet een slaapcoach nou eigenlijk? In de basis komt het erop neer dat een slaapcoach helpt (weer) een optimaal slaappatroon op te bouwen. Voor jong en oud. Maar hoe wordt dat gedaan? Het takenpakket van een slaapcoach is waarschijnlijk wat meer uitgebreid dan je in eerste instantie zou denken. Het gaat namelijk niet enkel om hoe je baby slaapt en tips over een goed slaapschema of hoe je baby kan doorslapen.

Onze slaapcoaches werken geheel op maat, want elk gezin, kind en situatie is anders. Om te bepalen hoe de situatie van jullie gezin is, worden er de volgende stappen doorlopen: kennismaking, analyse, plan, uitvoer.

Numsy+ Slaapcoaches

Kennismaking

De allereerste stap is een kennismakingsgesprek. Dit is geheel vrijblijvend en dus ook kosteloos. Mocht je twijfelen over of je slaapcoaching nodig hebt, dan is dit gesprek dé plek om je twijfels uit te spreken. In alle eerlijkheid wordt er bekeken wat voor jullie situatie wenselijk is. Wij staan hier altijd open minded in en hebben niet het doel je over te halen, maar enkel het doel je zo goed mogelijk te helpen.

Analyse

Wil je gebruik maken van onze slaapcoaching? Wat leuk! Dan gaan we eerst samen bekijken wat jullie huidige situatie precies is.

Nachtrust heeft invloed op verschillende zaken, waaronder de ontwikkeling. Daarom willen we graag alles zo goed mogelijk in kaart brengen en bespreken we verschillende onderwerpen zoals:

  • Dagelijkse routine;
  • Voeding;
  • Huidig slaapschema (bedtijden en ritme);
  • Ontwikkeling;
  • Mogelijk slaapproblemen.

Plan

Wanneer de slaapcoach een duidelijk beeld heeft van jullie gezinssituaties en weet waar de verbeterpunten liggen, wordt dit aan jullie teruggekoppelt. Samen stellen we een plan op om het slaappatroon te verbeteren.

Al deze afspraken en gesprekken kunnen op afstand gevoerd worden. Wil je graag face-to-face contact of een huisbezoek? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Of het nodig is, is afhankelijk van de situatie, jullie behoefte en budget.

Uitvoer

En dan komt het moment dat we samen gaan werken aan een fijnere nachtrust. Hoe dit zal gaan verlopen verschilt heel erg per situatie. Soms heeft de coaching al snel effect, soms duurt het wat langer.

Hoe lang het ook duurt: we staan je bij in het gehele proces. Van begin tot eind. Bij ons neem je niet een soort van wekenpakket of een abonnement af die je na een periode weer moet verlengen. Wij staan je bij tot het niet meer nodig is, zonder extra kosten in rekening te brengen. Dan hoef je hier alvast geen slapeloze nachten over te hebben.

Slaapcoaching baby’s en kinderen

Slaapcoaching wordt vaak ingezet voor baby´s en kinderen. Dat komt omdat een slecht slaappatroon bij je kinderen, ook slechte nachten voor jou betekenen. Het komt vaak voor dat gezinnen op losse schroeven stonden door een flink slaaptekort. Het is daarom heel mooi dat slaapcoaching steeds meer bekend is én ouders aan de bel trekken.

Het is niet uitzonderlijk dat ouders het lastig vinden problemen met slapen op te lossen. Sommigen voelen zich hier schuldig over: ‘Waarom kan ik dit niet oplossen zoals andere ouders het doen? Ben ik een slechte ouder?’ Absoluut niet! Baby’s en kinderen gaan door heel veel ontwikkelingen heen en slaapproblemen komen ontzettend vaak voor. Het is niet voor niets dat mensen hier hun beroep van hebben gemaakt!


Juist omdat kindjes veel ontwikkelingen doormaken en zeer gevoelig zijn, is slapen 1 van de eerste dingen die negatief beïnvloed wordt. Daarnaast zijn er tal van vaardigheden die je baby eigen moet maken om goed en alleen te kunnen slapen. Slaapcoaching voor baby’s en kinderen is erop gericht je kindje te helpen meer balans te vinden en zelfstandig te kunnen slapen.

Niet iedereen heeft slaapcoaching nodig voor zijn of haar kind. Twijfel je? Boek een gratis intakegesprek. We nemen je situatie samen door en geven je eerlijk advies over slaapcoaching.

 Boek nu een gratis intakegesprek!

Slaapcoaching volwassenen

Niet alleen kinderen kunnen slaapproblemen hebben. Ook volwassenen. Misschien ervaar jij slechte nachten door je kinderen of misschien komt het door iets anders. Mocht je structureel slecht slapen of advies willen om jouw nachtrust te optimaliseren, dan kun je gebruik maken van onze slaapcoaching voor volwassenen. Ons advies is: wacht er niet te lang mee! Wij zijn er namelijk voor je!

Vrouw ligt in bed te piekeren en kan niet slapen

Om de drempel naar advies te verlagen, kun je via onze community snel in contact komen met onze slaapcoaches. Stel simpelweg jouw vragen in de community en je krijgt snel een antwoord. Mocht je meer diepgaande tips willen, dan kun je altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen.

Slapeloze nachten? Boek een consult bij een van onze slaapcoaches!

Online slaapcoaching voor je baby of kind

Bij Numsy geloven we in de kracht van een goede nachtrust. Voor je baby of kind, maar ook voor jou. Om die reden bieden we diverse middelen aan met het doel jullie nachtrust te optimaliseren. Denk aan handige blogs vol slaaptips, onze populaire white noise machines én ook onze community Numsy+. 

numsy plus collection

Numsy+ is een community opgericht voor ouders en een plek waar je al jouw vragen over slaap kunt stellen. Zowel aan gecertificeerde slaapcoaches als aan andere ouders. Maar dat is niet het enige, je kunt ook deelnemen aan interessante webinars en casussen over veelvoorkomende problemen. Onze slaapcoachtes en het Numsy team hebben wekelijks iets leuks op de agenda staan waaraan je kunt deelnemen.

Ben je benieuwd naar Numsy+? Neem eens een kijkje en begin meteen met het verbeteren van jullie slaappatroon.

Ik wil meer weten over Numsy+!

Boek een afspraak bij onze slaapcoaches!

In Numsy+ kun je veel informatie krijgen en vinden over slapen en kinderen. Wil jij graag een stapje verder en advies op maat krijgen? Boek dan een consult met onze gecertificeerde pedagogen, slaap-, voeding- en opvoedingscoaches. Zij kunnen je niet alleen helpen met slaapproblemen, maar ook met andere uitdagingen waar je als ouder tegenaan loopt.

Wil je ook hulp? Klik hier om meer te leren over onze slaapcoaches! Vergeet niet: het eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit dus niet meteen aan iets vast!


Reactie plaatsen