Het voedingsschema van je baby van 2 maanden

Het voedingsschema van je baby van 2 maanden. Tja, het blijft toch lastig al die schema’s. Slaap, groei, voeding, er is een hoop waar jij als ouder op moet letten deze eerste paar maanden. In deze blog vind je een handig voorbeeld schema voor de voeding van je kindje van 2 maanden, daarnaast geven we je nog een aantal fijne geheugensteuntjes en vuistregels om te checken of je kleine op gewicht is.

Voorbeeld voedingsschema baby 2 maanden

Let op! Deze eerste paar maanden is de voeding van je kindje nog onregelmatig. Ieder kindje is daarnaast anders, het heeft daarom geen zin om je kleine een ‘vast’ schema op te leggen. Gebruik onderstaand voedingsschema daarom alleen als voorbeeld.

Wist je dat we een hele gids vol voorbeeld routines voor slaap & voeding hebben geschreven? Bestel hem nu en ontvang hem direct in je mailbox!

Bekijk hem hier!

Baby slaapritme maand voorbeelden

Voedingsschema baby 2 maanden flesvoeding

Je kindje van 2 maanden drinkt al een stuk meer dan tijdens de eerste maand. Het aantal ml voeding dat je kindje mag is gebaseerd op het gewicht van je baby. Dit komt per dag neer op het aantal kilogram dat je baby weegt x 150 ml.

Je kunt onderstaand schema aanhouden voor het aantal voedingen en aantal ml per voeding bij flesvoeding.

voedingsschema-baby-0-3-maanden-flesvoeding

Tip: Bekijk deze handige flesjes van Dr Browns eens!

Voedingsschema baby 2 maanden borstvoeding

Wanneer je borstvoeding geeft heb je geen inzicht in de hoeveelheid melk je kleintje per voeding krijgt. Blijf vooral voeden wanneer je baby om voeding vraagt. Is je baby vrolijk en opgewekt? Gaat de groei goed en vervang je voldoende luiers? Dan mag je ervan uitgaan dat je kleine voldoende voeding binnen krijgt.

De meeste baby’s vragen tussen de 10 en 12 keer om borstvoeding per 24 uur. 

Hoe vaak moet ik mijn baby van 8 weken voeden per dag?

Hoe vaak je jouw kindje moet voeden is afhankelijk van het gewicht van je kleintje. Daarnaast verschilt dit ook wanneer je fles- of borstvoeding geeft. Gemiddeld heeft jouw baby van 8 weken:

  • Bij flesvoeding: 6 tot 7 voedingen per dag nodig
  • Bij borstvoeding: 10 tot 12 voedingen per dag nodig

Wat is een gezond gewicht voor mijn baby van 8 weken?

Ieder kindje heeft een ander gewicht. Dit is afhankelijk van de groei van je baby, of het je eerste of tweede kindje is en het geslacht van je baby. Houd deze vuistregels in de gaten om te checken of jouw kindje van 8 weken genoeg voeding krijgt.

Een aantal maatstaven om te checken of je kindje genoeg voeding krijgt zijn:

  • Per 24 uur vervang je ongeveer 6 natte luiers;
  • Per 24 uur vervang je zo’n 2 tot 5 poepluiers;
  • Je baby heeft een gezonde groeicurve;
  • Je kindje is levendig en opgewekt. 

Meer van dit soort tips en adviezen ontvangen van gecertificeerde professionals? Of gewoon even je zorgen van je af praten? Stel al je vragen over slaap en (op)voeding in onze community Numsy+.

Join the club and get some sleep!

num_mockup4

Gewicht baby jongen 2 maanden

Een gezond gewicht voor een baby jongen van 2 maanden ligt tussen de 4,8 en 6,2 kg. 

Gewicht baby meisje 2 maanden

Een gezond gewicht voor een baby meisje van 2 maanden ligt tussen de 4,5 en 6,0 kg. 

Wil jij zelf het gewicht van je baby in de gaten houden? Bekijk deze babyweegschaal eens via Bol.com!

Voeding- en slaapschema baby 2 maanden

Je kleine eet niet alleen onregelmatig, ook de slaap van je kleine is in deze fase na de geboorte nog onregelmatig. Ben je benieuwd waar je op moet letten qua slaap? Bekijk dan ook ons slaapschema voor je baby van 2 maanden.

Wil jij al onze informatie over slaap en voeding bij elkaar gebundeld in één overzichtelijke gids? Neem dan eens een kijkje in onze gids met voorbeeld routines voor kindjes van 0 tot 4 jaar!

Bestel hem nu!

Baby slaapritme maand voorbeelden

Kan ik mezelf vast voorbereiden op de volgende ontwikkelingen?

Wil jij alvast een kijkje nemen bij een van de voedingsschema's van de komende maanden? Of het schema van de eerste maand? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Join the club!

Voel jij je soms eenzaam? Heb je het idee dat je vol vragen zit over de (op)voeding van je kleintje? Je bent heus niet alleen! We hebben een club opgericht waar jij alles leert over slaap, voeding en de groei van je baby. Chat met gelijkgestemde ouders (lotgenoten), onze gecertificeerde slaapcoaches en neem deel aan live Q&A’s of volg onze talloze video modules met tips & tricks rondom het opvoeden van je kleine.

Zien we je daar?


Reactie plaatsen