Benieuwd naar een slaapschema voor je baby van 2 maanden? Dat is heel begrijpelijk. Waarschijnlijk draait momenteel alles om slaap of beter gezegd: het tekort eraan. Want die eerste weken… het is niet altijd makkelijk. Gaat je baby doorslapen vanaf 2 maanden? Nee (sorry). Maar je baby kan wel al iets langer slapen dan voorheen.
Wil je weten hoeveel slaap je baby van 2 maanden nodig heeft, hoe een voorbeeld slaapschema eruitziet en welke dutjes je kleintje ongeveer doet? Je leest het hier met nog meer zinvolle informatie!
Voorbeeld slaapschema baby 2 maanden
Onderstaand een voorbeeld van een slaapschema voor een baby van 2 maanden. Let op: dit is echt een voorbeeld! Het kan altijd afwijken. Toch kan dit voorbeeld een mooi houvast zijn om te bekijken of jouw baby wel voldoende slaap krijgt.
- Geschreven door onze slaapcoaches!
- Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
- Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
- Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
- Stap-voor-stap leren inbakeren!
- Slaapveiligheid, alle basics
- Doorslapen, valt het echt te leren?
Welke wakkertijden moet ik aanhouden bij 2 maanden?
Wakkertijden staat voor de tijd die je baby aan één stuk wakker is. In de eerste maanden is dit maar heel kort. Vaak is je baby net lang genoeg wakker voor een voeding en daarna is het al snel weer tijd om te gaan slapen. Hoe ouder je baby wordt, hoe langer de wakkertijd.
Wakkertijd van een baby van 2 maanden is tussen 60 en 90 minuten. Een groot deel van deze tijd is je baby bezig met drinken. Het leuke is nu wel dat je baby steeds meer alert is en meer op je reageert. Je kunt dus nu ook leuker met je kleintje spelen en kroelen.
Meer weten over de wakkertijden van je baby van 2 maanden? Bekijk deze video eens! In Numsy+ volg je nog veel meer van dit soort videocolleges die je alles leren over jouw baby van 2 maanden!
Dutjes schema baby 2 maanden
Zoals je kunt zien aan het slaapschema van een baby van 2 maanden, slaapt je kleintje vrij veel. Maar hoeveel slaapt hij overdag? En hoeveel ’s nachts?
Dutjesschema voor baby van 2 maanden:
- Totaal slaap overdag: 5,25
- Totaal slaap ’s nachts: 12 tot 12,5 uur
- Aantal dutjes overdag: 3 of 4
Hoeveel slaap heeft mijn baby van 2 maanden nodig?
Vanaf de 2 maanden (kan iets eerder) gaat je baby een dag- en nachtritme ontwikkelen. Dit betekent dat de biologische klok van je kleintje eindelijk wat beter wordt afgesteld. Vanaf dit moment wordt een ritme heel belangrijk.
Hoeveel slaap je baby van 2 maanden ongeveer nodig heeft? Grofweg komt dat het op volgende neer:
- Uren slaap totaal: 14 – 18 uur
- Uren slaap ’s nachts: tussen de 10 en 12 uur
- Uren slaap van alle dutjes: tussen de 4 en 6 uur totaal.
Waar moet je op letten in het schema deze maand?
Een pasgeboren baby slaapt vaak maar 3 uur achter elkaar. Dit ging 24 uur per dag door. En net op het moment dat je het niet meer trekt, merk je dat hier langzaam verandering in komt. Meestal is dit vanaf de 6 – 8 weken. Je baby gaat vanaf dan iets langer slapen en kan langer wakker zijn. Dit heuglijke feit is te danken aan twee belangrijke ontwikkelingen:
1. Je baby heeft een groter maagje en kan dus meer voeding opnemen. Dit betekent dat hij minder snel weer honger heeft en je kleine een voeding minder heeft. Je leest hier meer over droom- en nachtvoeding.
2. Je baby is nu beter in staat diverse slaapcycli aan elkaar te verbinden: Dit klinkt natuurlijk hemels en daar moet je het ook wel een beetje mee doen. Een baby van twee maanden slaapt nog niet door. Dat komt voornamelijk omdat je baby nog regelmatig voedingen nodig heeft. Lees hier meer over slaapcycli!
De ultieme slaapoplossing!
Numsy wil je helpen, écht helpen. Om die reden hebben we een super leuke community opgestart. In deze community heb je niet alleen toegang tot verschillende videocolleges en meer, je kunt ook nog eens alle vragen over jouw kindje van 2 maanden stellen aan gelijkgestemde ouders en onze gecertificeerde slaapcoaches. Zo vind je snel een geschikt antwoord van een echte professional. Totally worth it!
In onze community vind je eigenlijk alle belangrijke informatie over de ontwikkelingen die jouw kindje de komende maand nog door zal maken. Leer hoe je in moet spelen op het veranderende schema van je kindje en over welke slaapbarrières je baby nog heen zal moeten stappen.