Meegroeibed - De beste keuze volgens onze slaapcoach!
13 december 2022 
4 min. leestijd

Meegroeibed - De beste keuze volgens onze slaapcoach!

Zoek jij nog een bedje voor je baby? Een meegroeibed kan een geweldige oplossing zijn als je wil kiezen voor een duurzaam bedje. Meegroeibedje zijn een geweldige aankoop voor op de groei. In deze blog geven we je handige tips voordat je een meegroeibedje aankoopt, daarnaast vertellen we je de keuze van onze slaapcoach. Lees je mee?

Wat is een meegroeibed?

Een meegroeibed groeit zoals de naam al zegt mee met je kindje. Vaak kun je een deel van het bed uitschuiven, om deze zo groter te maken. Daarnaast kun je de bodem op verschillende hoogtes insteken. 

Zo kan je kindje niet zomaar over de spijlen klimmen wanneer hij/zij groeit of rechtop leert staan. Een meegroeibedje wordt ook wel eens meegroei ledikant genoemd.

Wanneer gebruik je een meegroeibed?

Een meegroeibed is geschikt wanneer je een bedje wil kopen wat nog jaren meegaat. Meegroeibedden kunnen vaak vanaf de geboorte worden ingezet, soms wel totdat je kind een jaar of 6 oud is! Het gebruik van een meegroeibed gaat in dit geval in meerdere fases. Deze hebben we hier beneden voor je uitgewerkt! 

0 tot 9 maanden - als wiegje

In de eerste maanden na de geboorte heeft je baby nog een wiegje nodig. Plaats de bodem van het meegroeibed op de maximale hoogte, dat is handig voor het in- en uit bed tillen van je baby. Daarnaast heb je hierdoor goed zicht op je kleine.

6 tot 24 maanden - als ledikant

Tijd om de bodem iets te verlagen. Zo zorg je dat de spijlen van het bedje hoog genoeg zijn en je kindje niet zomaar uit bed kan klimmen. Houd goed in de gaten of het bedje hoog genoeg is wanneer je kindje leert staan en zitten. 

2 tot 6 jaar - als peuterbed

Vanaf een jaar of 2 kun je het meegroeibedje inzetten als peuterbed. De spijlen aan de zijkanten kunnen vaak verwijdert worden en de bodem kan op de laagste stand worden gezet. Zo kan je kindje nu gemakkelijk in en uit bed klauteren. 

Hoe werkt een meegroeibed?

Een meegroeibed is vaak makkelijk in gebruik. Je kunt het bedje op meerdere hoogtes zetten. Zodat je kindje als baby hoog en veilig ligt en niet zomaar uit bedje kan klimmen en als peuter kun je het bedje zo afstellen dat hij of zij juist makkelijk zelf in en uit bed kan kruipen. Daarnaast kunnen sommige meegroeibedjes ook in de lengte worden versteld, zodat je kleine echt lang van dit bedje kan genieten. 

Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?

Een meegroeibed is een topaankoop voor de lange termijn. Doordat je lang met het bedje doet bespaar je niet alleen geld, het is ook nog eens een stuk duurzamer. Daarnaast helpt het ook met de slaap van je kindje. Deze is na een aantal jaar namelijk erg gewend en bekend geraakt met zijn of haar bedje. 

Verschillende types meegroeibed

Meegroeibedjes zijn in verschillende soorten beschikbaar. Grofweg zijn deze op te delen in drie verschillende soorten:

 • 3-in-1 meegroeibed met vaste bodem
 • 3-in-1 meegroeibed met uitschuifbare bodem 
 • 5-in-1 combi meegroeibedjes

De beste meegroeibedden volgens onze slaapcoaches

Vipack meegroeibed Jumper

Dit meegroeibed van Jumper is meteen een goede keuze. Het bedje is namelijk het langs uittrekbaar van alle modellen in deze blog. Daarnaast is dit bed praktisch in gebruik. Het verstellen van dit meegroeibed is namelijk een fluitje van een cent. 

Daarnaast is het ook op gebied van veiligheid een degelijke keuze. Het bedje is gemaakt met valbeveiliging, zodat je kleine niet zomaar uit bed kukelt, daarnaast is het bed gemaakt van stevig MDF plaatmateriaal.

Het stevige materiaal in combinatie met de uitrekbaarheid (tot wel 2 meter!) maakt dit meegroeibed daarnaast ook nog eens een duurzame keuze. Je kunt er namelijk lang plezier van hebben. Ons enige puntje van kritiek is het ontbreken van een matras bij het pakket.

Langst Uitrekbaar
Vipack Meegroeibed Jumper
 • Afmeting Ledikant: 90 x 200 cm
 • Afmeting Juniorformaat: 140 x 160 cm (uit te rekken tot 2m)
 • Valbeveiliging
 • Praktisch in gebruik
 • Stevig MDF plaatmateriaal
 • Matras zit er niet bijQuilola meegroeibed - keuze van de slaapcoach

Volgens onze slaapcoaches is dit meegroeibed de beste keuze. Het bed heeft met name een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het bed is in te stellen op verschillende hoogtes. Wat het erg handig maakt om vanaf jonge leeftijd te gebruiken. Je kunt op de hoogste stand je kindje namelijk nog makkelijk zelf uit bed tillen, zonder dat het in je rug schiet. 

Bij het bedje wordt een matras meegeleverd. Dat is erg handig, en zeker niet standaard bij de aankoop van een meegroeibed. Daarnaast is ook dit bedje makkelijk in gebruik. Het verstellen van het bedje gaat erg handig. 

Het enige nadeel van dit bedje zijn de voorgeboorde gaten aan de buitenzijde. Deze zijn namelijk goed zichtbaar. 

Quilola Meegroeibed

Keuze van de slaapcoach
Quilola Meegroeibed
 • Afmetingen matras: 70 x 140 cm
 • Drie verschillende hoogtes instelbaar
 • Ook te gebruiken als bankje of peuterbed.
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Voorgeboorde gaten zijn aan buitenzijde zichtbaarSebra ledikant baby en junior bed

Dit bedje is geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot aan de peutertijd. Het bedje is te gebruiken als wieg, ledikant en peuterbedje. Het bed heeft een praktisch design, zonder al teveel poespas. Je kindje blijft veilig in bedje liggen dankzij de valbeveiliging. 

Daarnaast is dit bedje in onze ogen de meest duurzame keuze. Het bedje is gemaakt van stevig en duurzaam verworven materiaal, iets wat je meteen merkt en voelt op het moment dat je dit bedje in elkaar zet. 

Ook bij dit Sebra bedje wordt geen matras geleverd, maar dat is het enige wat we op dit bedje aan te merken hebben. 

Meest duurzame keuze
Sebra Ledikant Baby en Junior Bed
 • Afmeting Ledikant: 70 x 110 cm
 • Afmeting Kinderbed: 70 x 150 cm
 • Van geboorte tot aan peuter
 • Te gebruiken als wieg, ledikant en peuterbed
 • Kwaliteit materiaal is hoogwaardig & duurzaam
Over de schrijver
Mike Kanning is ervaringsdeskundige in zelf slecht slapen slaapexpert en medeoprichter van Numsy. Als slechte slaper heb ik lange tijd zelf last gehad van slaapproblemen. Vanuit mijn eigen problematiek ben ik 5 jaar geleden gestart met het verdiepen in slaap voor mezelf waar een passie uit is ontstaan nu ik weet dat iedereen beter kan leren slapen. Samen met Misha Fedorov die ik tijdens deze rit heb ontmoet is het onze missie geworden om jong en oud beter te slapen en te begrijpen. Samen lezen wij veel wetenschappelijke artikelen en boeken door om je te blijven voorzien van actuele informatie.
Reactie plaatsen