Slaapregressie 3 jaar, tips en tricks
14 juni 2021 
3 min. leestijd

Slaapregressie 3 jaar, tips en tricks

Je zou het misschien niet geloven, maar het is echt waar: je bent aangekomen bij de laatste slaapregressie, namelijk de slaapregressie bij 3 jaar! Wat een mijlpaal! Ook deze slaapregressie, of eigenlijk -progressie, staat in het teken van nieuwe ontwikkelingen. Kort samengevat: de wereld wordt steeds groter voor je kind die nu meer zelfstandig wordt in allerlei opzichten. Spannend hoor!

Slaapregressie 3 jaar

De allerlaatste slaapregressie bij 3 jaar staat voor de deur. Je zou bijna zeggen: geniet ervan, want het is de allerlaatste. Wat een geweldig gevoel moet dat geven, zeker als jouw kind altijd flink last had van deze periodes in zijn of haar leven.

Wil jij weten hoe je op het veranderende slaapritme van je kleintje in kunt spelen? Met onze slaapgids met slaapschema's ben jij altijd voorbereid op wat komen gaat.

Bekijk de gids

Baby slaapritme maand voorbeelden

Signalen van slaapregressie 3 jaar:

  • Je kindje komt ’s nachts uit bed naar jullie toe.
  • Je kindje wil niet dat je weggaat als je hem naar bed brengt.
  • Je kindje wordt ineens veel vroeger wakker.

Tips om door de slaapregressie van 3 jaar te komen

Het is de laatste slaapregressie waar je nog doorheen moet. De allerlaatste! Alleen die gedachten geeft toch al energie om hier goed doorheen te komen? Maar mocht je nog meer tips nodig hebben, dan hebben we die natuurlijk voor je in de aanbieding.

Numsy+! Ons gratis platform voor ouders vol met informatieve video's en een actieve community. Stel jouw vragen aan gecertificeerde slaapcoaches!

Kom je een kijkje nemen?

num_mockup4

Tips om je door deze laatste slaapregressie bij 3 jaar te helpen:

  • Heeft je kindje last van veel angsten, praat er samen over, ook overdag. Een angst uitspreken, maar het vaak al kleiner.
  • Laat je kindje vaak op de slaapkamer spelen zodat het een plek wordt van plezier en niet alleen maar van angsten.
  • Oefen het zelfstandig naar de wc gaan veel zodat je kleintje dit sneller onder de knie krijgt.
  • Blijf geduldig en begripvol. Je weet het hè: het is tijdelijk!
  • Rekt je kindje ’s avonds altijd, start dan op tijd met het slaapritueel zodat hij toch nog op tijd gaan slapen.
  • Blijf consequent, stel regels op en laat je niet verleiden. Onthoud daarbij altijd dat kinderen gebaat zijn bij duidelijke regels, grenzen, regelmaat en een duidelijk ritme. Hoeveel strijd het soms ook oplevert: je doet er echt goed aan.

Einde van de slaapregressies

Het voelt een beetje als het afsluiten van een heel dik boek: het einde van de slaapregressies. Je bent er doorheen. Het is klaar. Wat moet dat een goed gevoel zijn! En nu? Nooit meer gebroken nachten? Nooit meer strijd bij bedtijd? Altijd brave kindjes? Waarschijnlijk weet je het antwoord al.

Er zullen altijd momenten zijn dat je kindje minder goed slaapt. Dit hebben we allemaal wel eens. Verhuizen, nieuwe dag op school, vakantie; het verstoort allemaal onze nachtrust. Maar dit duurt vaak niet langer dan een paar dagen in plaats van een paar weken. Als je het vergelijkt met een slaapregressie, valt het vaak dus wel mee.

Numsy helpt je beter te slapen

Er zullen altijd momenten komen dat jij of je kind niet goed kan slapen. Bij al die momenten staat Numsy voor je klaar met passend advies en werkzame tips. Mocht je ergens tegenaan lopen: zoek eens op onze website. Waarschijnlijk hebben we er een blog over geschreven. Mocht dat niet het geval zijn: laat het ons weten en we gaan er één over schrijven.

Bestel vandaag nog ons nieuwste model en ontvang een gratis slaapgids over white noise vol met slaaptips. 

Bestel hem hier


Numsy Move

Voor nu willen we zeggen: slaap lekker en waardeer elke avond dat je door hebt geslapen met elke vezel van je lichaam. Je weet namelijk: het kan zomaar weer over zijn.


Over de schrijver
Hé! Ik ben Rozemarijn moeder van 2 kindjes waarmee ik al voor flink wat ‘slaapuitdagingen’ heb gestaan. Gelukkig ben ik een lopende kennisbank als het gaat om kinderen en slapen, ontwikkelingen en uitdagingen. Ik schrijf hier namelijk al sinds 2017 dagelijks over en nog steeds zijn de onderwerpen hierover onuitputtelijk en blijf ik leren.Ik heb het geluk gehad dat ik alle kennis mocht vergaren voor mijn werk, maar ik weet dat dit bij veel ouders anders is. Ik sta jullie met alle liefde bij in jullie zoektocht naar het antwoord dat jullie helpt beter te slapen en te ontwikkelen. Als kind, maar ook als ouder. Veel leesplezier en mocht je iets missen: laat het ons weten, ik schrijf er graag een nieuwe blog over!
Reactie plaatsen