Wakkertijden baby 10 maanden
28 april 2023 
2 min. leestijd

Wakkertijden baby 10 maanden

Ben je op zoek naar geschikte wakkertijden voor jouw baby van 10 maanden? In deze blog hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Daarnaast voorzien we je van informatie over de slaapbehoeften van je kindje en vertellen we meer over de ontwikkelingen die je kleine doormaakt rond deze leeftijd.

Wakkertijden baby 10 maanden

De wakkertijd is de tijd waarin je baby wakker kan blijven tussen twee slaapjes. Houd rekening met de gemiddelde wakkertijd om te voorkomen dat je baby te moe wordt vóór het slapen. Dit is essentieel voor de ontwikkeling van je baby en helpt oververmoeidheid te voorkomen.

Wat zijn de wakkertijden van een baby van 10 maanden oud?

Baby's van 10 maanden kunnen doorgaans zo’n 3 uur achter elkaar wakker blijven. Ze slapen vaak in dutjes van ongeveer 1 tot anderhalf uur gedurende de dag. Tegen deze leeftijd zullen baby's langzaamaan langer doorslapen tijdens de nacht. Waarschijnlijk kan je kindje al iets van 11 tot 12 uur achter elkaar slapen (jippie!).

Slaapbehoefte baby 10 maanden

Bekijk het onderstaande schema voor een overzicht van de slaapbehoeften van een baby van 10 maanden oud. Houd er rekening mee dat deze tijden voor elk kindje verschillend kunnen zijn. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden of je baby voldoende slaap krijgt.

 • Uren slaap totaal: 12 tot 14
 • Gemiddelde wakkertijd: 3 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 2,5 tot 3 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 11 tot 12 uur
Voorbeeldschema's voor kinderen van 0 tot 4 jaar
E-book met voorbeeldroutines voor kinderen 0 tot en met 4 jaar
 • Geschreven door onze slaapcoaches!
 • Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
 • Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
 • Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
 • Stap-voor-stap leren inbakeren!
 • Slaapveiligheid, alle basics
 • Doorslapen, valt het echt te leren?

Baby 10 maanden - ontwikkelingen

Nog héél eventjes en je kleine is al 10 maanden oud! De tijd vliegt en je kindje groeit waarschijnlijk ook als kool! Daarnaast veranderen er nog wat andere dingen in het leven van je kleine. Zo krijgt deze misschien al zijn of haar eerste tandjes, daarnaast krijgt je baby misschien wel last van verlatingsangst. Ook daar hebben we natuurlijk een blog voor geschreven!

Nooit meer twijfels over slaap, (op)voeding of gedrag?

Als ouder kom je constant voor veranderingen te staan en die veranderingen kunnen twijfels met zich meebrengen. Is het gedrag van mijn kind wel normaal? Doe ik het wel goed als ouder? Waarom gedraagt mijn kind zich zo? Herken je dit gevoel en zit je soms met je handen in het haar vanwege alle vragen in je hoofd? Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor jou.

We hebben een bloeiende community opgericht waar je onbeperkt vragen kunt stellen aan onze gecertificeerde slaapcoaches en pedagogen. Daarnaast kun je jouw ervaringen delen met andere ouders (lotgenoten). Bovendien kun je handige videocolleges volgen waarin we stap voor stap uitleg geven over hoe je veelvoorkomende slaapproblemen kunt aanpakken. Hier krijg je de ondersteuning en advies die je nodig hebt om met vertrouwen de uitdagingen van het ouderschap aan te gaan. Probeer het nu gratis uit!

Krijg direct toegang!

Numsy Plus Community Mock up Overview

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen