Wakkertijden baby 2 maanden
30 januari 2023 
2 min. leestijd

Wakkertijden baby 2 maanden

Benieuwd naar de juiste wakkertijden voor je baby? In deze blog vertellen we je alles over het ritme en de wakkertijden voor je baby van 2 maanden. 

Wakkertijden baby 2 maanden

Woehoe! Jouw baby is nu al 2 maanden oud! Dat betekent dat het ritme van je kindje weer een beetje opschuift. Waar je pasgeboren baby in de eerste 2 maanden nog maar eventjes wakker kon blijven overdag, wordt dat al steeds een stukje langer.

Wist je dat we een slaapgids hebben geschreven waarin je allerlei handige voorbeeldroutines kunt vinden? Bestel nu en ontvang de gids direct in je mailbox!

Voorbeeldschema's voor kinderen van 0 tot 4 jaar
E-book met voorbeeldroutines voor kinderen 0 tot en met 4 jaar
  • Geschreven door onze slaapcoaches!
  • Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
  • Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
  • Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
  • Stap-voor-stap leren inbakeren!
  • Slaapveiligheid, alle basics
  • Doorslapen, valt het echt te leren?



Wat zijn de wakkertijden van een baby van 2 maanden oud?

De wakkertijden van je baby van 2 maanden liggen tussen de 60 en 90 minuten. Je baby slaapt nu gemiddeld zo’n 2 uur achter elkaar.

Slaapbehoefte baby 2 maanden

Even een klein overzicht van de gemiddelde slaapbehoefte van je baby van 2 maanden oud:

  • Uren slaap totaal: 14 – 18 uur per dag
  • Gemiddelde wakkertijd: 60 tot 90 minuten
  • Uren slaap ’s nachts: tussen de 10 en 12 uur
  • Uren slaap van alle dutjes: tussen de 4 en 6 uur totaal.

Baby 2 maanden: slaap ‘s nachts en slaap overdag

Je baby van 2 maanden heeft nog altijd slaap overdag en ‘s nachts nodig. De meeste baby’s slapen hun benodigde quotum aan slaap in zo’n 3 tot 4 dutjes overdag. Deze dutjes duren net zo lang als de ‘normale’ slaapjes ‘s nachts. We raden je ook af om daar zelf verandering in te brengen.

Zo zijn er ouders die denken dat ze hun kind overdag dutjes van 45 minuten kunnen laten doen. Je baby blijft dan overdag wat langer wakker, waardoor de hoop is dat het kindje ‘s nachts langer zal slapen. Helaas werkt het niet zo.

De kans is groot dat je baby hier juist oververmoeid van raakt, waardoor het dag- en nachtritme alleen maar verder overhoop raakt. Laat je baby van 8 tot 12 weken niet langer dan 2,5 uur wakker blijven achter elkaar.

Vragen of twijfels over de wakkertijden?

We halen graag alle twijfels bij je weg! In onze community krijg je namelijk binnen no-time een antwoord op al je vragen. Onze gecertificeerde slaapcoaches voorzien je van een persoonlijk antwoord, daarnaast volg je hier verschillende online videomodules die je alles leren over het (slaap)gedrag van je kinderen. Even uitproberen? Start je gratis proefperiode!


Numsy Plus Community Mock up Overview

Over de schrijver
Mike Kanning is ervaringsdeskundige in zelf slecht slapen slaapexpert en medeoprichter van Numsy. Als slechte slaper heb ik lange tijd zelf last gehad van slaapproblemen. Vanuit mijn eigen problematiek ben ik 5 jaar geleden gestart met het verdiepen in slaap voor mezelf waar een passie uit is ontstaan nu ik weet dat iedereen beter kan leren slapen. Samen met Misha Fedorov die ik tijdens deze rit heb ontmoet is het onze missie geworden om jong en oud beter te slapen en te begrijpen. Samen lezen wij veel wetenschappelijke artikelen en boeken door om je te blijven voorzien van actuele informatie.
Reactie plaatsen