Wakkertijden baby 9 maanden
17 maart 2023 
2 min. leestijd

Wakkertijden baby 9 maanden

Op zoek naar de geschikte wakkertijden voor je baby van 9 maanden? In deze blog hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Daarnaast geven we je meer informatie over de slaapbehoeften van je kindje en de ontwikkelingen die hij/zij doormaakt rond de grens van 9 maanden.

Wakkertijden baby 9 maanden

Wakkertijden, wat zijn dat ook alweer? De wakkertijd van je baby is de tijd die hij of zij wakker kan blijven tussen twee slaapjes in. Door rekening te houden met de gemiddelde wakkertijd van je kindje voorkom je dat je deze te moe op bed legt. Dat is enorm belangrijk. Slaap is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast voorkom je hiermee dat je kleine oververmoeid wordt.

Wat zijn de wakkertijden van een baby van 9 maanden oud?

Baby’s van 9 maanden kunnen gemiddeld 3 uur aan één stuk wakker blijven. Rond deze leeftijd slapen baby’s in dutjes van ongeveer 1 uur. Je kindje van 9 maanden zal langzaam maar zeker langer door gaan slapen ‘s nachts.

Slaapbehoefte baby 9 maanden

Bekijk onderstaand schema voor een overzicht van de slaapbehoeften van een baby van 9 maanden oud. Houdt er rekening mee dat deze tijden voor ieder kindje anders zullen zijn. Als zul je goed in de gaten moeten houden of je baby voldoende slaap krijgt.

 • Uren slaap totaal: 12 tot 14
 • Gemiddelde wakkertijd: 3 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 2,5 tot 3 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 10 tot 12 uur

In onze slaapgids vind super handige voorbeeldroutines voor kindjes van 0 tot en met 4 jaar.

Voorbeeldschema's voor kinderen van 0 tot 4 jaar
E-book met voorbeeldroutines voor kinderen 0 tot en met 4 jaar
 • Geschreven door onze slaapcoaches!
 • Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
 • Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
 • Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
 • Stap-voor-stap leren inbakeren!
 • Slaapveiligheid, alle basics
 • Doorslapen, valt het echt te leren?

Baby 9 maanden - ontwikkelingen

Kindjes van 9 maanden ontwikkelen ook weer nieuwe vaardigheden. Zo kan je kleine zich misschien al optrekken en met ondersteuning op beide benen staan. Daarnaast kan je kindje nu al enkele woorden herkennen en misschien zelfs al een eerste woordje zelf zeggen of brabbelen. Ook bij de leeftijd van 9 maanden zul je weer een slaapregressie voor de kiezen krijgen.

Nooit meer twijfels over slaap, (op)voeding of gedrag?

Als ouder heb je vrijwel constant met verandering te kampen. Al die verandering kan de nodige twijfels met zich meebrengen. Is dit wel normaal? Gaat dit wel goed? Waarom gedraagt mijn kleine zich zo? Zit jij soms ook met je handen in het haar omdat je hoofd vol vragen zit? Dan hebben wij dé oplossing voor je.

We hebben een heuse community opgericht. Hier kun je onbeperkt vragen stellen aan onze gecertificeerde slaapcoaches en pedagogen. Daarnaast kun je jouw ervaringen delen met andere ouders (lotgenoten) en volg je verschillende handige videocolleges waarin we stap voor stap uitleg geven over hoe je om kunt gaan met veel voorkomende slaapproblemen.

Krijg direct toegang!


Numsy Plus Community Mock up Overview

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen