Wakkertijden baby 3 maanden
11 februari 2023 
2 min. leestijd

Wakkertijden baby 3 maanden

Weet jij hoeveel slaap je kindje nodig heeft? Het ritme van je kleine blijft in de eerste maanden na de geboorte alsmaar verschuiven. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de wakkertijden van je baby van 3 maanden vertellen we waar je op moet letten!

Wakkertijden baby 3 maanden

Met wakkertijden bedoelen we de tijd die je kindje (gemiddeld genomen) aan een stuk wakker kan blijven. Dat verandert naarmate je kindje ouder wordt. Je baby kan namelijk steeds een beetje langer wakker blijven. Dat komt door de ontwikkeling van het dag- en nachtritme!

Wat zijn de wakkertijden van een baby van 3 maanden oud?

De wakkertijd van je baby van 3 maanden ligt tussen de 60 en 90 minuten. Je baby slaapt nu gemiddeld zo’n 2 uur aan een stuk.

Psst… wist je dat wij een slaapgids vol met slaapschema’s hebben geschreven? In deze gids ontvang jij handige overzichten per leeftijd. Zo weet je zeker dat jouw kindje voldoende slaap krijgt en niet te lang wakker ligt!

Voorbeeldschema's voor kinderen van 0 tot 4 jaar
E-book met voorbeeldroutines voor kinderen 0 tot en met 4 jaar
 • Geschreven door onze slaapcoaches!
 • Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
 • Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
 • Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
 • Stap-voor-stap leren inbakeren!
 • Slaapveiligheid, alle basics
 • Doorslapen, valt het echt te leren?

Slaapbehoefte baby 3 maanden

Bekijk ons overzicht van de gemiddelde slaapbehoefte van een baby van 3 maanden. Houdt er rekening mee dat ieder kindje anders is en zo zijn eigen behoeftes heeft!

 • Uren slaap totaal: 14 - 16
 • Gemiddelde wakkertijd: 60 - 90 minuten
 • Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 4,5 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 12 uur

Baby 3 maanden: langzaam verschuift de slaap

Wanneer gaat mijn baby nou doorslapen!? Die vraag spookt vast al even door je hoofd. Helaas, het duurt nog even… maar houd vol! Je baby’s slaap verschuift langzaam maar zeker. Het kan zijn dat je baby overdag al iets minder lang slaapt, maar dat verschilt enorm per kindje.

Vanaf deze leeftijd kun je eventueel al oefenen met wat ‘tummy-time’. Tummy time is tijd voor je kleintje om op zijn/haar buik te liggen. Dit versterkt de spieren van je kindje en zorgt ervoor dat deze straks sneller om kan rollen, waardoor je baby niet niet alleen op zijn of haar ruggetje hoeft te slapen. Doe dit maximaal 20 minuten en laat je baby nooit alleen terwijl hij op het buikje ligt.

Vragen of twijfels over de wakkertijden van je kind?

Je zorgen met iemand bespreken helpt vaak al enorm. Twijfel jij over de wakkertijden of het slaapritme van je baby? Dan hebben we dé oplossing voor je! In onze Numsy+ community kun je namelijk onbeperkt vragen stellen en chatten met slaapcoaches en pedagogen. Hier bespreek je al jouw twijfels over de slaap, (op)voeding en het gedrag van je kindje.

Daarnaast hebben we een hoop verschillende videocolleges voor je opgenomen waarin we praktische tips delen die je toe kunt passen als jouw kleintje niet aan zijn of haar slaap toekomt. Ben jij al een beetje benieuwd geworden?

Krijg direct toegang!

Numsy Plus Community Mock up Overview

Slaapschema’s per leeftijd

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen