Wakkertijden baby 7 maanden
17 maart 2023 
2 min. leestijd

Wakkertijden baby 7 maanden

Tijgeren, communiceren en hun eigen naam herkennen! Je kindje van 7 maanden begint langzaam een echte alleskunner te worden. Helaas hebben al die ontwikkelingen ook een keerzijde. Er staat namelijk weer een slaapregressie voor de deur. Dat betekent dat het slaapschema van je baby weer behoorlijk overhoop komt te liggen. In deze blog vertellen we wat er verandert op het gebied van de wakkertijden van je baby van 7 maanden.

Wakkertijden baby 7 maanden

De wakkertijden van je baby zijn de tijden dat deze wakker is tussen twee slaapjes in. Hoe ouder je kindje wordt, des te langer je kleine wakker kan blijven. Vlak na de geboorte kan een kindje nog maar even zijn of haar oogjes open houden, maar nu je kindje 7 maanden oud is kan deze al een aardige poos wakker blijven.

Houdt er wel rekening mee dat ieder kindje anders is. Sommige baby’s kunnen al meer dan 3 uur aan een stuk wakker blijven wanneer ze 7 maanden oud zijn, dat hoeft niks over jouw schone slaper te zeggen. Je zult zélf in de gaten moeten houden of je kindje voldoende slaap krijgt.

Wat zijn de wakkertijden van een baby van 7 maanden oud?

Baby’s van 7 maanden hebben een gemiddelde wakkertijd van 2,5 tot 3 uur. Een baby van 7 maanden slaapt meestal in dutjes van ongeveer 1 uur. Als het goed is begint je kleine begint ‘s avonds al wat langer door te slapen.

Slaapbehoefte baby 7 maanden

We hebben een schema opgesteld waarin je de gemiddelde slaapbehoeften van je baby bekijkt. Let wel goed op! Ieder kindje heeft andere slaapbehoeften. Houdt dus rekening met de behoeften van jouw kindje en zorg dat je kleine aan voldoende slaap toekomt.

 • Uren slaap totaal: 13 tot 15 uur
 • Gemiddelde wakkertijd: 2,5 tot 3 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen overdag: 3 tot 4 uur
 • Totaal aantal uurtjes slapen ’s nachts: 11 tot 12 uur

Wil jij altijd inzicht in het veranderende schema van je kleintje? Download onze slaapgids!

Voorbeeldschema's voor kinderen van 0 tot 4 jaar
E-book met voorbeeldroutines voor kinderen 0 tot en met 4 jaar
 • Geschreven door onze slaapcoaches!
 • Voorbeeldroutines voor elke leeftijdsgroep 0 t/m 4 jaar
 • Ontdek het belang van een gezonde slaaproutine
 • Leer wat wakkertijden en slaapsignalen zijn
 • Stap-voor-stap leren inbakeren!
 • Slaapveiligheid, alle basics
 • Doorslapen, valt het echt te leren?

Baby 7 maanden - ontwikkelingen

Baby’s van 7 maanden maken een hoop ontwikkelingen door. Je kindje leert nu zelfstandig tijgeren. Bereid je maar voor op een kleine die straks door je hele huis kruipt - lekker op ontdekkingsreis! Een minder leuke bijkomstigheid van deze ontwikkeling is dan ook de slaapregressie die ontstaat wanneer je kindje leert tijgeren.

Verder maakt je kleine een hoop mentale ontwikkelingen door. Je kleine leert langzaam zijn of haar eigen naam herkennen. Daarnaast leert je kleine dat objecten blijven bestaan, ook als hij of zij ze niet meer ziet. Op het gebied van voeding mag je kleine ook steeds meer vaste hapjes. Dit vervangt de borst- of flesvoeding nog niet, maar je kunt al starten met wat oefenhapjes zoals gepureerde groenten of fruit.

Zeker weten dat je baby voldoende slaap krijgt?

Als kersverse ouder zit je hoofd regelmatig vol met twijfels. Krijgt mijn kindje wel voldoende slaap? Is het ritme van mijn baby wel normaal? Is het wel oké dat mijn kindje…? Dit soort vragen en meer spoken waarschijnlijk wekelijks door je hoofd. Vooral als je zelf amper aan je nachtrust toe komt.

Zou het niet fijn zijn om je angsten en twijfels te bespreken met een gecertificeerde slaapcoach? Via Numsy+ kom je op een laagdrempelige manier in contact met een professional die je verder helpt. Op ons platform kun je onbeperkt chatten met coaches en pedagogen. Daarnaast volg je handige online videomodules waarin we stap voor stap uitleg geven over wat je kunt doen bij veel voorkomende slaapproblemen. Wil jij het ook proberen?

Krijg direct toegang!

Numsy Plus Community Mock up Overview

Over de schrijver
Slaapcoach Josanne Verhoof helpt jou en je kleine graag aan een betere nachtrust. Voor een slaapconsulent kun je in contact komen met Josanne via haar website Villa Bimbi. Of stel al je vragen via ons nieuwe platform: Numsy+! https://www.numsy.nl/community-plus/
Reactie plaatsen