white noise geluid
Baby
Slaapcoach Josanne
Baby
05/11/2023
3 min
0

White noise geluid, hoe klinkt white noise?

05/11/2023
3 min
0

Geronk, geritsel, gesuis of geruis. Het zijn allemaal manieren om white noise te omschrijven. Hoe klinkt white noise nu eigenlijk? In deze blog vertellen we meer over white noise geluid. Ben jij al benieuwd? Lees en luister maar gauw verder.

Zo klinkt het geluid van white noise

Er zijn een hoop verschillende manieren om white noise geluid te omschrijven. Bij deze een greep uit verschillende omschrijvingen van white noise:

 • “White noise klinkt als een sissend geluid, zoals het geluid van een waterval of het suizen van de wind.”
 • “White noise klinkt als een statisch geluid, zoals de ruis van een oude televisie of radio.”
 • “White noise klinkt ratelend, net als het geluid van een ventilator of een oude koelkast die aanslaat.”

We kunnen nog wel even doorgaan, maar we hopen dat je een beetje een beeld hebt. Mocht je toch nog héél graag willen horen hoe white noise geluid klinkt. Onderstaande video speelt white noise af.

Hoe klinken andere soorten ruis?

White noise, of witte ruis, is niet de enige bekende soort ruis. Zo heb je ook roze ruis en bruine ruis, maar hoe klinken deze soorten ruis dan?

Roze ruis

Roze ruis heeft een zachter, voller geluid dan witte ruis. Het geluid van roze ruis wordt weleens omschreven als het geluid van een waterval in de verte. Roze ruis is een wat minder ‘ruisend geluid’ dan white noise.

Bruine ruis

Bruine ruis klinkt dieper en voller dan witte ruis en heeft een ‘rommelig’ geluid. Sommige mensen beschrijven het geluid van brown noise als het geluid van een grote waterval waarbij het water met kracht op een stenen ondergrond klettert.

Wanneer speel je white noise geluiden af?

Je kunt white noise geluiden op verschillende momenten afspelen. White noise helpt je namelijk om tot rust te komen, je focus te verleggen en geluiden van buitenaf buiten te sluiten. Veel ouders gebruiken white noise om hun pasgeboren baby’s beter te laten slapen.

Het gebruik van witte ruis wordt steeds populairder - en terecht! Waar sommige ouders nog twijfelen over de werking van witte ruis, zien we steeds meer slaapcoaches het gebruik van white noise apparaten aanraden.

Werkt het afspelen van white noise geluiden echt?

Met een witte ruis machine speel je monotone geluiden af die je baby helpen in slaap te vallen. Dat klinkt haast te goed om waar te zijn, toch? Toch is het écht zo! De reden waarom white noise zo goed werkt voor baby’s? White noise klinkt voor pasgeboren baby’s net zoals het bloed dat door de baarmoeder stroomt. Dit klinkt voor je baby heel vertrouwd. Je baby voelt zich veilig en geborgen bij dit geluid en valt hierdoor snel in slaap.

Okee… We zullen eerlijk zijn. White noise werkt niet voor ieder kindje. Het is geen wondermiddel. Ieder kindje is anders. Toch hebben wel al duizenden ouders blij gemaakt met een white noise apparaatje. Wie weet werkt het ook voor jou! Zo niet, dan kun je jouw witte ruis apparaatje altijd gratis retourneren naar Numsy!

White noise geluid gebruiken

De white noise apparaatjes van Numsy zijn makkelijk te gebruiken. Zet het apparaat op een gepaste afstand van het babybedje en speel de white noise af op een volume tussen de 50 en 60 decibel. Gebruik de timer voor dutjes of speelt continu af wanneer je wil dat je baby de hele nacht doorslaapt. White noise is volkomen onschadelijk en makkelijk af te bouwen. Zelfs wanneer je het weken achter elkaar de hele nacht afspeelt.

Meer weten over white noise?

Wil je meer weten over het gebruik van white noise? In onze gratis slaapgids vertellen we je alle ins- en outs over het gebruik van witte ruis. In deze slaapgids lees je onder andere over:

 • Direct GRATIS te downloaden!
 • Start voor een goede basis van slaap
 • Uitleg white noise met extra slaaptips voor baby's en ouders
 • Voordelen white noise (witte ruis) + Stappenplan!
 • Slaapschema Voorbeeld
 • Slaapgids White Noise
  Gratis slaapgids voor startende dromer(tjes)! ⭐
  • Direct GRATIS te downloaden!
  • Start voor een goede basis van slaap
  • Uitleg white noise met extra slaaptips voor baby's en ouders
  • Voordelen white noise (witte ruis) + Stappenplan!
  • Slaapschema Voorbeeld

  White noise bestellen bij Numsy

  Wil jij white noise proberen? Numsy is dé specialist op het gebied van white noise machines. Onze apparaatjes zijn innovatief en makkelijk in gebruik. Daarnaast kun je rekenen op onze persoonlijke hulp en ondersteuning. Wil jij het ook proberen? Duizenden tevreden ouders gingen je al voor!

Bekijk onze innovatieve apparaatjes!


Numsy white noise machines


Reacties
Categorieën